Շոկոլադե մեղրաբլիթները տաք կաթի կամ կակաոյի հետ միասին նրանք մեզ մտովի վերադարձնում են տարիներ առաջ: Այդ օրերին մենք միայն անհանգստանում էինք, միայն նրա համար, որ մայրիկը այս համեղ քաղցրեղենը պատրաստի: Եվ հետո, ընտանիքի հետ միասին, վայելում էինք դրա համը:
Ժամանակակից երեխաներին դժվար է գոհացնել ավանդական քաղցրեղեններով: Պահքի բլիթները փոխարինվեցին արտերկրյա ճոխ բլիթներով, իսկ Զատկի տորթերը` քաղցր կեքսով: Բայց շոկոլադե մեղրաբլիթներըի տապակած շոկոլադե տորթերը դեռ հայտնի են: Եվ ահա նրանց գաղտնիքը:
Շոկոլադե մեղրաբլիթներ. Բաղադրությունը
_Կաթ 200 մլ
_Շաքար 220 գ
_Արևածաղկի ձեթ 35 մլ
_Ցորենի ալյուր 350 գ
_Կակաոյի փոշի 50 գ
_Խմորի փխրեցուցիչ 15 գ
_Սոդա 1 պտղունց
_Աղ 1 պտղունց
_Ձու 1 հատ
_Կիտրոնի հյութ 1-2 թեյի գդալ
_Շաքարի փոշի 100-150 գ
Շոկոլադե մեղրաբլիթներ. Խոհարարություն
_Կաթը հասցնել եռման, հանեք կրակից: 100 գ ալյուրը խառնել շաքարի հետ: Լցնել տաք կաթը դրանց մեջ: Խառնել զանգվածը հարիչով մինչև համասեռ դառնա: Սառեցնել խառնուրդը սենյակային ջերմաստիճանում:
_Հաջորդը, յուղը և դեղնուցը լցնել խմորի մեջ, ավելացնել մի պտղունց աղ և սոդա: Խառնել փխրեցուցիչը և կակաոն դրա մեջ: Խառնուրդը նորից խառնել մինչև հարթ լինի: Այժմ աստիճանաբար ալյուրը մաղել շոկոլադե խմորի մեջ: Լավ խառնել խառնիչով: Պետք է ստանաք կպչուն, միատարր խմոր:
_Տեղափոխեք այն աշխատանքային մակերեսի վրա, որի վրա նախապես ցանվել է ալյուր: Խմորի վրա նույնպես ցանել ալյուր:
_Գրտնակել 1 սմ հաստությամբ շերտով: Կտրեք շրջանակներ որևէ ձևաչափով, կամ բաժակով: Իր հերթին դրանք տեղափոխել մագաղաթով ծածկված տապակի վրա, այնպես, որ չդիպչեն միմյանց: Թխուկները թխել նախապես մինչև 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե:
_Այդ ընթացքում պատրաստել գլազուրը: Հարել ձվի սպիտակուցը շաքարի փոշով և կիտրոնի հյութով:
_Պատրաստի մեղրաբլիթներն ընկղմել գլազուրի մեջ: Թող դրանք սառչեն և մենք կունենանք մանկության տարիների համեղ մեղրաբլիթները:
_Առավել համեղ են շոկոլադե այս մեղրաբլիթները հաջորդ օրը: Խմորն արդեն ավելի չոր է, իսկ գլազուրը ամրանում է և չի կպչում ատամներին: Մատուցեք այն ցանկացած տաք խմիչքի հետ:
Շոկոլադե մեղրաբլիթները պատրաստ են, վայելեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ