Շոկոլադե մեղրով տորթ. Տորթ Սպարտակ, ամենաարագ եղանակով, ընդամենը 40 րոպեում

Շոկոլադե մեղրով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Շատ համեղ և հեշտ պատրաստվող տնական Շոկոլադե մեղրով տորթ Սպարտակ: Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ տորթը պատրաստվում է արագ ձևով ՝ առանց շերտերը գրտնակելու: Խմորը ստացվում է փափուկ և շատ քնքուշ, և դրա շոկոլադե-մեղրով համը հիանալի համադրվում է եփովի կրեմի հետ:

Առաջարկում ենք պատրաստել Շոկոլադե մեղրով տորթ, քանի որ ամբողջ գործընթացը ձեզնից քիչ ժամանակ կխլի և արդյունքը իսկական համեղ թխվածք է:

Շոկոլադե մեղրով տորթ

Շոկոլադե մեղրով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Խմորի համար.

_Ձու — 3 հատ

_Մեղր — 100 գ

_Շաքար — 100 գ

_Աղ — պտղունց

_Սոդա — 1 թեյի գդալ

_Կարագ — 100 գ

_Ալյուր — 200 գ

_Կակաո — 30 գ

Եփովի կրեմի համար

_Ձու — 2 հատ

_Կաթ — 500 մլ

_Շաքար — 100-150 գ

_Վանիլային շաքար — 10 գ

_Եգիպտացորենի օսլա — 40 գ

_Սենյակի ջերմաստիճանի կարագ — 80-100 գ

Շոկոլադե մեղրով տորթ

Շոկոլադե մեղրով տորթ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

_Սկսել պատրաստումը կրեմից, քանի որ այն պետք է սառչի մինչև սենյակային ջերմաստիճան: Ձվերը հարել շաքարավազի, օսլայի հետ, ավելացնել մի քիչ կաթ, խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտ, մինչև ամբողջովին համասեռ դառնա:

_Լցնել խառնուրդը մնացած կաթի մեջ: Կրեմը եփեք չափավոր ջերմության վրա՝ անընդհատ խառնելով: Երբ հայտնվում են առաջին «պղպջակները», եփել կրեմը բառացիորեն 1 րոպե, որպեսզի օսլան լրիվ եփվի:

_Կրեմը հանել կրակից, ավելացնել վանիլային շաքար: Որպեսզի կրեմն ավելի արագ սառչի, այն լցնել այլ ամանի մեջ, որը կարող է տեղադրվել ավելի մեծ ամանի մեջ սառը ջրով:

_Ժամանակ առ ժամանակ խառնել (շերտերի թխման ընթացքում` յուրաքանչյուր 5 րոպեն) այնպես, որ մակերևույթին կեղև չառաջանա: Բայց եթե չեք շտապում, ապա պարզապես ամանը ծածկել այն կպչուն թաղանթով և թողնել հասնի սենյակային ջերմաստիճանի:

_Այժմ անցնենք շերտերի թխմանը: Հալեցնել մեղրը կարագի հետ ցածր ջերմության վրա, ավելացնել սոդա: Անընդհատ խառնելով, 1-2 րոպե եփել ցածր ջերմության վրա, մինչև կարամելի երանգ ստացվի: Խառնուրդը շատ է փրփրելու, սա մեղրի ու սոդայի փոխազդման արդյունքն է:

_Հարել ձվերը, 3-4 րոպե խառնել հարիչի առավելագույն արագությամբ՝ աստիճանաբար ավելացնելով ամբողջ շաքարավազը:

_Ձվերին ավելացնել մեղրի և կարագի հովացած խառնուրդը: Ալյուրը խառնել կակաոյի հետ և մաղել մասերով, խառնելով բահիկով:

_Խմորը բաժանել 2 մասի, դնել սիլիկոնային գորգի կամ յուղաթղթի վրա, հարթեցնել այն ամբողջ տարածքի վրա բահիկով, փորձելով ստանալ առավել հավասարաչափ շերտ:

_Թխել շերտերը 180 աստիճանի ջերմաստիճանում մոտ 8-10 րոպե, մինչև պատրաստ լինի:

_Կտրել խմորի պատրաստի շերտերի եզրերը, կտրել յուրաքանչյուրը 2, 3 կամ 4 մասի: Թող դրանք ամբողջովին սառչեն, նոր հավաքել տորթը, քանի որ դրանք կարող են սոսնձվել իրար:

_Հարել սենյակային ջերմաստիճանի կարագը  1-2 րոպե: Մեկական ճաշի գդալով ավելացնել եփովի կրեմին, որը նույնպես պետք է լինի նույն սենյակային ջերմաստիճանի, անընդհատ կրեմը խառնելով հարիչով:

_Քսել կրեմը տորթի շերտերի վրա և կողքերին: Զարդարել ըստ ցանկության, օրինակ մանրացված խմորի փոշիով:

մեղրով տորթ

Շոկոլադե մեղրով տորթ մատուցեք սիրով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Սպարտակ

Խնդրում ենք Գնահատեք