Շոկոլադե շտրուդել. Այս նրբության պատմությունը սկսվել է դեռ 15-րդ դարում: Ո՞վ կմտածեր, որ շատերիս սիրած աղանդերն ավելի քան 5 դար է հաճույք պատճառում մարդկանց:
Եվ չնայած առաջին գրանցված շտրուդելի բաղադրատոմսը կարելի է անվանել իսկապես հին, ուտեստը դեռևս շատ տարածված է աշխարհում:
Այս դեսերտի բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան`տարբեր լցոններով: Այս անգամ մենք ուզում ենք ձեզ առաջարկել տանձով շոկոլադե շտրուդելի բաղադրատոմս: Իհարկե, ցանկության դեպքում, կարելի է տանձի փոխարեն վերցնել խնձոր:
Շոկոլադե շտրուդել. Բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 220 գ
_Կակաոյի փոշի 40 գ
_Ջուր 110 մլ
_Աղ 1 պտղունց
_Ձու 1 հատ
_Կարագ 150 գ
_Տանձ 6 հատ
_Շագանակագույն շաքար 150 գ
_Նուշի փաթիլներ` ըստ ցանկության
Շոկոլադե շտրուդել. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Ջուրը տաքացնել, դրա մեջ հալել 120 գ կարագ: Ձուն մի փոքր աղով հարել և ավելացնել ջրի մեջ: Լցնել խառնուրդը կակաոյի փոշու հետ խառնված ալյուրի մեջ: Խմորը հունցել, փաթաթել այն կպչուն թաղանթի մեջ և թողնել կես ժամ:
_Խմորը բաժանեք 2 մասի, յուրաքանչյուր մասը գրտնակել բարակ շերտով: Մաքրել տանձերը և կտրատել դրանք բարակ կտորներով:
_Յուրաքանչյուր խմորի շերտի վրա լցնել տանձի կտորների կեսը, ապա վրան լցնել չամիչ, դարչին, շագանակագույն շաքար և նուշի փաթիլներ:
_Խմորը լցնելուց հետո ոլորել ռուլետ, ծայրերը դեպի ներս փաթաթելով: Շտրուդելը դնել յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա: Թխել դեսերտը 50 րոպե 200 աստիճանի տակ: Թխվելու ընթացքում երեք անգամ քսեք շտրուդելի վրա մնացած յուղը:
_Պատրաստ լինելուց հետո թող շտրուդելը որոշ ժամանակ սառչի: Մատուցելուց առաջ աղանդերը զարդարել շաքարի փոշով:
Շոկոլադե շտրուդելը պատրաստ է: Այս հմայիչ աղանդերը կատարյալ է ընտանեկան թեյախմության կամ հյուրերին առաջարկելու համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մածունով գաթա