Ոսպով կոտլետներ. Ոչ միայն համեղ են, այլև շատ սննդարար, քանի որ դրանում պարունակվում են բուսական սպիտակուցներ և ածխաջրեր: Հագեցնելու տեսանկյունից նրանք շատ չեն զիջում իրենց մսե «գործընկերներին»:
Ոսպից կոտլետները շատ ժամանակ չեն խլում, դրանք պատրաստվում են բավական հեշտ և արագ: Իսկ դրանց համն ավելի հարուստ և նուրբ դարձնելու համար հիմնական բաղադրիչը եփելիս կարող եք ավելացնել բանջարեղենի արգանակ կամ ձեր սիրած համեմունքները: Ճաշատեսակը մատուցվում է որպես հիմնական կամ կողմնակի ուտեստ: Եվս մեկ գաղափար պետք է հիշել. Այս կոտլետներով հիանալի բուսակերային բուրգերներ են պատրաստում:
Ոսպով կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ոսպ 150 գ
_Կարտոֆիլ 1 հատ
_Աղեղ 1 հատ
_Ձու 1 հատ
_Սամիթ 0,3 փունջ
_Աղ ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ ՝ ըստ ճաշակի
Ոսպով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Ոսպի վրա լցնել սառը ջուր՝ 1: 3 չափով:
_Եռացնել և եփել մոտ 20 րոպե մինչև փափկի:
_Մի փոքր քանակությամբ ոսպ դրեք մի կողմ, իսկ մնացածը պյուրեի վերածեք բլենդերով:
_Կարտոֆիլը եփել աղած ջրի մեջ մինչև փափկի, ապա խյուս պատրաստել ընկղմվող բլենդերով: Կարտոֆիլի զանգվածին ավելացնել տրորած և ամբողջական եփված ոսպը, մանր կտրատած սոխ, ձու և սամիթ:
_Համեմել աղով և պղպեղով` ըստ ճաշակի: Մանրակրկիտ խառնել:
_Ձևավորեք կոտլետները և դրանք բուսական յուղով տապակել երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Հուսով ենք, որ այսպիսի պարզ կոտլետները դուր կգան ձեր տնեցիներին, և դուք, հետևելով շատ սննդաբանների խորհուրդներին, ավելի հաճախ ոսպով ուտեստներ կպատրաստեք: Կիսվեք այս հրաշալի բաղադրատոմսով ձեր ընկերների հետ:
Ոսպով կոտլետները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած կարտոֆիլ