Ունիվերսալ գլազուր. Կազմի մեջ կա ընդամենը երկու պարզ բաղադրիչ, և այդպիսի գլազուրը հիանալի կերպով պահում է իր ձևը:
Ես շատ եմ սիրում խմորեղենը սպիտակուցային գլազուրով ծածկել: Բայց կտրելիս այն հաճախ փշրվում է: Վերջերս հին գրքում մի բաղադրատոմս գտա և որոշեցի փորձել շաքարի փոշուց պատրաստել գլազուր: Ասել, որ արդյունքն ինձ զարմացրեց, նշանակում է ոչինչ չասել:
Բաղադրատոմսը անհավատալիորեն պարզ է: Ցանկության դեպքում գլազուրը կարող է բազմազանեցվել ՝ ավելացնելով տարբեր համեր և գույներ: Լրացուցիչ համի համար, ձեր նախընտրությամբ բաղադրատոմսի ջուրը կարող է փոխարինվել կաթով կամ ջրի և սպիրտի` 1: 1 հարաբերակցությամբ:
Ունիվերսալ գլազուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շաքարի փոշի 1 բաժակ
_Ջուր 3 ճաշի գդալ
Ունիվերսալ գլազուր. Պատրաստման եղանակը
_Շաքարի փոշին մաղով անցկացնելով լցնել կաթսայի մեջ: Դրանից հետո ավելացնել տաք ջուր և արոմատիզատորներ, եթե օգտագործելու եք:
_Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով բահիկով, խառնուրդը տաքացնել 40 աստիճանի:
_Այս փուլում կարող եք շտկել թանձրությունը: Եթե այն շատ ջրիկ է, ապա մի քիչ շաքարի փոշի ավելացնել, եթե թանձր է, ուրեմն մի փոքր նոսրացրեք ջրով:
_Խառնել գույնը, եթե օգտագործելու եք, և գլազուրը պատրաստ է օգտագործման համար:
Ինչպես տեսնում եք, բաղադրատոմսը շատ պարզ է և բավական ունիվերսալ: Այս գլազուրը կարող եք օգտագործել ցանկացած թխվածքների համար՝ լինի դա զատկի կուլիչ, բիսկվիթ կամ կեքս:
Դա նաև հիանալի տարբերակ է, եթե ձեռքի տակ ձու կամ ժելատին չունեք:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական բիսկվիթ