Չամիչով փլավ. Բրնձով և չրերով բուրավետ ուտեստը պարզապես կհալվի բերանում

Չամիչով փլավ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Չամիչով փլավն իսկական Աստծո պարգև է: Մի կասկածեք, անպայման կստացվի, փորձեք պատրաստել: Կարող եք մի փոքր ավել կամ պակաս անել քաղցրը: Ամեն ինչ կախված է ձեր ճաշակից:

Բրնձի անսովոր համն ու բույրը գերում է հենց թավայի կափարիչը բարձրացնելուն պես: Վստահեցնում եմ, որ դուք շատ ավելի մեծ հաճույքով կվայելեք այս ուտեստը, եթե ինքներդ պատրաստած լինեք: Թող որ այն միշտ համ, բույր ու երանություն բերի ձեր ընտանիքին:

Չամիչով փլավ

Չամիչով փլավ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_բրինձ — 200 գր

_չոր մրգեր (չամիչ, չոր ծիրան) — 70 գր

_սոխ — 70 գր

_գազար — 40 գր

_մաղադանոս — 40 գր

_բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

_շաքար — 1 ճաշի գդալ

_աղ, փլավի համեմունքներ` ըստ ճաշակի

_ծորեն (բարբարիս) — 1 ճաշի գդալ

_գլուխ սխտոր

Չամիչով փլավ

Չամիչով փլավ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

_Լվանալ բրինձը մի քանի անգամ, մինչև ջուրը պարզվի: Վրան լցնել տաք ջուր և մի կողմ դնել:

_Մաքրել և պատրաստել բանջարեղենը: Մանր կտրատել սոխը: Խոշոր քերիչով քերել մաղադանոսը և գազարը: Եթե ​​ցանկանում եք, կարող եք կտրել դրանք կես օղակներով:

_Վերցնել խորը տապակ կամ կաթսա՝ չկպչող հատակով: Մեջը լցնել բուսական յուղ: կաթսան տաքացնել վառարանի վրա:

_Նախ լցնել գազարն ու մաղադանոսը, ապա մի քանի րոպե անց՝ սոխը: Եփել 5 րոպե:

_Արդեն ուռած բրնձի ջուրը քամել և այն լցնել բանջարեղենի վրա: Խառնել, հետո ավելացնել աղը, մի գդալ շաքարավազը: Այժմ լավ լվացած ծորենը նույնպես ավելացնել մնացած համեմունքների հետ միասին:

_Այդ ընթացքում պետք է պատրաստել չրեղենը ըստ ձեր նախընտրության: Այս բաղադրատոմսում ծիրանի չիր է և չամիչ: Կտրատել ծիրանի չիրը (եթե մեծ են): Ավելացնել չրերն ու չամիչը, ջուր լցնել: Ջուրը պետք է ծածկի բրինձը և մեկ մատը բարձր լինի դրա մակարդակից: Կաթսան ծածկել կափարիչով և եփել մոտ 30 րոպե շատ թույլ կրակի վրա:

_Հետո, երբ արդեն բրինձը կլանի ամբողջ ջուրը, վերևում դնել սխտորի գլուխը կենտրոնում: Կափարիչը կրկին դնել, շոգեխաշել ևս 10 րոպե:

Չամիչով փլավ

Չամիչով փլավը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Զատկի փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք