Չորացրած լոլիկ. Նույնիսկ սովորական տաք բուտերբրոդը պանրով և արևով չորացրած լոլիկը՝ արդեն խոհարարական արվեստի փոքրիկ գործ է:
Իտալական խոհանոցի երկրպագուները գիտեն, ինչպես ուտեստին անմոռանալի համ պարգևեն: Ինչ համեղ է ստացվում պիցցան կամ աղցանը, եթե դրան ավելացնեք այս բաղադրիչը:
Հաճախ տնային տնտեսուհիները չեն ցանկանում տանը պատրաստել լոլիկի չիր, քանի որ դա շատ ժամանակ և ջանք է պահանջում: Այն բարդ է թվում և մեծ խոհարարական փորձ պահանջող: Բայց, ինչպես պարզվեց, ամեն ինչ ճիշտ հակառակն է: Մենք կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել արևահամ լոլիկի չիրը միկրոալիքային վառարանում:
Չորացրած լոլիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Լոլիկ 500 գ
_Ռեհան չորացրած 1 թեյի գդալ
_Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 0.5 թեյի գդալ
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 100 մլ
Չորացրած լոլիկ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ լոլիկը և չորացնել: Կտրել պտուղները խոշոր շերտերով.
_Լոլիկը տեղափոխել ափսեի մեջ, ցանել աղը և շաքարը, ցողել ձիթապտղի յուղով:
_Թիթեղը դնել միկրոալիքային վառարանում 8 րոպե՝ առավելագույն հզորությամբ:
_Արդյունքում ստացված հեղուկը քամել առանձին տարայի մեջ, ապա լոլիկը միկրոալիքային վառարանում պատրաստել ևս 7 րոպե:
_Թող լոլիկը սառչի և համեմել չոր ռեհանով և սխտորի փոշով:
_Լոլիկից ստացված հյութը խառնել մնացած ձիթապտղի յուղի հետ և լցնել չորացրած լոլիկի վրա:
Տնային պայմաններում միկրոալիքային վառարանում լոլիկ պատրաստելու համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել մսոտ և հյութալի պտուղներ:
Դուք սա կարող եք պատրաստել նույնիսկ ձմռանը: Չիրը պահվում է սառնարանում մինչև մեկ տարի: Ցանկության դեպքում փորձեք լոլիկը համեմել իտալական համեմունքներով, ինչպես խորհուրդ են տալիս իտալացի խոհարարները:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դեղձի չիր