Պահքի կարկանդակ ջեմով. Քերովի կարկանդակ հանգստյան օրերի վայելքի համար

Պահքի կարկանդակ ջեմով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում եմ թխել պարզ, Պահքի կարկանդակ ջեմով:

Անկեղծ ասած, ես այնքան էլ սեր չունեմ տնական տորթերի հետ: Չէ, իրականում սիրում եմ դրանք ​​ուտել, բայց թխել՝ բոլորովին: Իմ ընտանիքը գիտի այդ մասին: Հետևաբար, նրանք նույնիսկ չեն պնդում, որ ես թխեմ բարդ խմորեղեններ: Այնուամենայնիվ, կարկանդակը ջեմով պետք է սեղանին լինի ամեն շաբաթ օր:

Ես չեմ պատրաստում նման կարկանդակ ըստ դասական բաղադրատոմսի: Ինչպես գիտեք, այս խմորեղենը պատրաստվում է պարզ, շաքարավազով խմորով: Բայց դրանում շատ կարագ է օգտագործվում: Իսկ ես պատրաստում եմ պակաս յուղալի, քերած կարկանդակ ջեմով: Դա շատ ավելի մատչելի է իմ ընտանիքի բյուջեի համար:

Պահքի կարկանդակ ջեմով

Պահքի կարկանդակ ջեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ցորենի ալյուր 400 գ

_Շաքար 150 գ

_Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_Ջուր 100 մլ

_Վանիլային շաքար 10 գ

_Փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ

_Հաղարջի ջեմ 250 գ

_Աղ 1 պտղունց

Պահքի կարկանդակ ջեմով

Պահքի կարկանդակ ջեմով. Քերովի կարկանդակ հանգստյան օրերի վայելքի համար

Պահքի կարկանդակ ջեմով. Պատրաստման եղանակը

_Սկսենք խմորից: Ալյուրը և փխրեցուցիչը մաղել խորը ամանի մեջ: Դրանց մի պտղունց աղ ավելացնել: Ամբողջը միասին խառնել:

_Արևածաղկի ձեթը լցնել չոր խառնուրդի մեջ: Ամեն ինչ խառնել պատառաքաղով: Խմորի փշրանքներ պետք է ձևավորվեն: Առանձին տարայի մեջ խառնել սպիտակ շաքարավազը և վանիլային շաքարը:

_Այդ խառնուրդի վրա լցնել տաք ջուր և խառնել մինչև ամբողջովին լուծվի: Քաղցր ջուրը լցնել ալյուրի մեջ: Ձեռքով հունցել պինդ խմոր: Այն պետք է չկպչի ձեռքերին:

_Պատրաստի խմորը բաժանել 2 մասի (մոտավորապես 1: 3): Խմորի կտորները գնդել: Փոքր գնդիկը փաթաթել պոլիէթիլենով և դնել սառնարանում 45 րոպե:

_Խմորի ավելի մեծ կտորը տարածել թխելու կաղապարի վրա, ձևավորել կողմեր: Ձևամանը դնել սառնարանը:

_Որոշ ժամանակ անց ջեմը քսել խմորի վրա:

_Խմորի սառեցված մասը քերել ջեմի վրա խոշոր քերիչով: Այն հավասարապես տարածել լցոնման վրա:

_Թխել կարկանդակը 30-35 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Թող պատրաստի կարկանդակը սառչի կաղապարի մեջ և մատուցեք:

Չնայած այն բանին, որ կարկանդակը պատրաստվում է մատչելի մթերքներից, այն ստացվում է փափուկ, փխրուն և շատ քնքուշ:

Պահքի կարկանդակ ջեմով

Պահքի կարկանդակը ջեմով պատրաստ է: Ցանկացած քաղցր և թթու ջեմ հարմար է որպես միջուկ: Այս բաղադրատոմսով քերած կարկանդակը ստացվում է շատ նուրբ է համով, իսկ հյուսվածքով՝ փխրուն:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Զատկի կուլիչ Կրաֆին

Խնդրում ենք Գնահատեք