Պանչո տորթն ուրախ կլինենք ցանկացած պահի և ցանկացած պատճառով համտեսել:
Տորթ Պանչոն նուրբ սերուցքային կրեմով հիանալիորեն համապատասխանում է այդ նկարագրությանը: Տորթը շատ պարզ է պատրաստվում և սեղանի վրա հիանալի տեսք ունի` սա կատարյալ ամառային արձակուրդների համեղ աղանդեր է: Իսկ թե ինչպես պատրաստել տորթ Պանչոն տանը, մենք այսօր կսովորենք:
Պանչո տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Թխվածքաբլիթի համար
_6 ձու
_200 գ շաքար
_40 գ կակաո
_200 գ ալյուր
_10 գ փխրեցուցիչ
_120 մլ կաթ
_80 մլ բուսական յուղ
_1 պտղունց աղ
Կաթնային կրեմի համար
_700 գ կրեմ կաթնաշոռային պանիր (կարելի է փոխարինել թանձր թթվասերով)
_150 մլ արքայախնձորի հյութ
_1 ճաշի գդալ վանիլի համը
_300 գ կոկոսի կաթ
5 շերտ ժելատին (կամ 12 գ հատիկավոր)
Շոկոլադե դեկորի համար
_60 գ յուղալի սերուցք
_60 գ մուգ շոկոլադ
Լրացնելու համար
_50 գ ազնվամորու մարմելադ
_150 գ թարմ ազնվամորի
_պահածոյացված արքայախնձորի կտորներ (1 բանկա)
_300 գ հարած սերուցք
_4 ճաշի գդալ մանրացված ընկույզ
Պանչո տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Սկսենք Պանչո տորթի համար շոկոլադե բիսկվիթ պատրաստելու քայլից. Ձվերը հարել շաքարով, ավելացնել մի պտղունց աղ և խառնիչով հարել: Ավելացնել կակաո, ալյուր, փխրեցուցիչ, կաթ և բուսական յուղ: Ամեն ինչ խառնել, որ համասեռ խմոր դառնա: Վերցնել ջեռոցի խորը տապակ, մեջը փռել յուղաթուղթ, վրան լցնել խմորը հավասար շերտով: Թխել թխվածքաբլիթը 20 րոպե 180 ° C- ում:
_Մինչ թխվածքաբլիթը պատրաստվում է` հարել կրեմը: Պանչո տորթի կաթնաշոռի կրեմը ունի ավելի խիտ տեքստուրա, և պատրաստի տորթն ավելի լավ կպահել տեսքը: Կրեմի համար կաթնաշոռը խառնել պահածոյացված արքայախնձորի հյութով, վանիլի համով և կոկոսի կաթով: Ժելատինը լուծել սառը ջրի մեջ, մի փոքր տաքացնել այն, և երբ ժելատինը լուծվի, ավելացնել այն կրեմի մեջ, որը լավ խառնելուց հետո պետք է դնել սառնարանում մոտ 15 րոպե:
_Երբ տորթի բիսկվիթը պատրաստ լինի, ժամանակն է կտրել այն: Մենք վերցնում ենք մի մեծ թասիկ, որում պետք է հավաքել Պանչո տորթը: Թասը պետք է լինի մեծ և խոր, տրամագծով այն պետք է գրեթե հավասար լինի թխվածքաբլիթի լայնությանը: Օգտագործելով աման, կտրել տորթի կլոր մասը` սա հիմք կդառնա տորթի համար:
_Կտրել ավելացած թխվածքաբլիթը փոքր քառակուսիներով` մենք դրանք կավելացնենք Պանչո տորթի լցոնին:
_Խորը ամանի ներսը ծածկել կպչուն թաղանթով և սկսում ենք հավաքել Պանչո տորթը. Ամանի մեջ դնել թխվածքաբլիթը, արքայախնձորի կտորներ և ազնվամորի՝ այս ամենը հերթագայելով կրեմով: Ազնվամորու ավելի հարուստ համի համար յուրաքանչյուր հատապտուղի մեջ դնել մի փոքրիկ կտոր ազնվամորում մարմելադ:
_Տորթի լցոնումը ծածկել թխվածքաբլիթի մյուս շերտով և թեթևակի սեղմում: Տորթը փաթաթել կպչուն թաղանթով և մի քանի ժամ սառնարանում դնել: Լավագույնն է ամբողջ գիշեր տորթը սառնարանում թողնել:
_ Նրբորեն թեքել ամանը և հանել տորթը դրանից, ապա հեռացնել կպչուն թաղանթը:
_Պանչո տորթն ամբողջովին ծածկել հարած սերուցքով և կարճ ժամանակով դնել սառնարան, քանի դեռ պետք է պատրաստել զարդարելու համար շոկոլադե գլազուրը: Դրա պատրաստման համար մանրացրած շոկոլադի վրա լցնել տաքացրած սերուցք և խառնել մինչև համասեռ հեղուկ խառնուրդը ստացվի:
_Տորթը դուրս բերել սառնարանից և զարդարել շոկոլադով. Պարզապես կարող եք տորթի վրա շոկոլադը շաղ տալ ՝ օգտագործելով սովորական գդալ: Տորթի ներքեւի եզրին երկայնքով լցնել մանրացված ընկույզ:
Պանչո տորթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: