Պանրով լցոնված կոտլետներ պատրաստեք արագ ու հեշտ:
Ես հաճախ եմ նկատել, որ իրականում շատ համեղ ուտեստներ են ստացվում ամենապարզ բաղադրատոմսերից: Բացի այդ, հավի կոտլետի բաղադրատոմսը կարելի է գտնել տարբեր երկրների ավանդական ուտեստներով խոհարարական գրքերում:
Սերուցքային միջուկով և փխրուն կեղևով նուրբ մսագնդիկը հաճախ համեմատվում է կիևյան կոտլետների հետ: Բայց գիտակները անմիջապես կնկատեն տարբերությունը: Այնպես որ, եթե դուք մսի այս ուտեստի սիրահարների ակումբում եք, ապա անպայման պետք է փորձեք այս կոտլետները:
Պանրով լցոնված կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած հավի միս 800 գ
_Բոքոն հաց 60 գ
_Կաթ 150 մլ
_Կոշտ պանիր 200 գ
_Կարագ 100 գ
_Չորահաց 150 գ
_Արևածաղկի ձեթ 400 մլ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Պանրով լցոնված կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Հացը թաթախել կաթի մեջ: Առանձին քերել պանիրը և սառեցրած կարագը խոշոր քերիչով, խառնել:
_Ստացված զանգվածը բաժանել 12 մասի և յուրաքանչյուրից փոքրիկ երշիկ ձևավորել:
_Քամել հացը և լցնել աղացած մսով ամանի մեջ, ավելացնել աղ և պղպեղ, այնուհետև լավ խառնել, մինչև որ համասեռ դառնա:
_Աղացած միսը նույնպես բաժանել 12 մասի: Պատրաստել բլիթ, պանրի երշիկը դնել մեջտեղում և փաթաթել մսի մեջ: Պետք է ստացվի երկարավուն կոտլետ:
_Կոտլետները թաթախել պաքսիմատի մեջ:
_Կաթսայի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը 190 աստիճան ջերմաստիճանում և կոտլետները պատրաստել մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Ձեթից հանելուց հետո տեղափոխել փայլաթիթեղով կամ յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի մեջ և թխել 180 աստիճանով 10 րոպե:
_Կոտլետները կարելի է տապակել նաև սովորական թավայի մեջ: Բայց այս դեպքում լցոնը հաճախ դուրս է հոսում: Խորը տապակած պատրաստումն է, որ ձևավորում է այդ շատ փխրուն կեղևը:
Պանրով լցոնված կոտլետները պատրաստ են: Սովորաբար մատուցվում են կարտոֆիլի պյուրեով: Չնայած բրնձով և բանջարեղենով դա ոչ պակաս համեղ կլինի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կիևյան կոտլետներ