Ջեմով կարկանդակ. Մանկուց ծանոթ այս խմորեղենն արժեր 22 կոպեկ բայց մեծ հաճույք էր պատճառում

Ջեմով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նախկինում նման ջեմով կարկանդակը վաճառվում էր ամեն քայլափոխի: Հիմա նման խմորեղեններ կարող են պատրաստվել միայն տանը, ինչը մենք այսօր կանենք:

Փափուկ և քնքուշ տորթը բաղկացած է փխրուն շերտերից և ջեմից: Կարող եք օգտագործել ցանկացած մրգային ջեմ կամ արագ պատրաստել մրգային տնական խյուս:

Մենք հետևել ենք դասական բաղադրատոմսին, ընտրելով առանց հավելումների խնձորի ջեմը որպես լցոնում: Բայց կատարելությանը սահման չկա: Միշտ էլ ավելի լավ բան կարելի է անել: Օրինակ, ջեմով կարկանդակի վրա ցանել ընկույզ:

Ջեմով կարկանդակ

Ջեմով կարկանդակ. Բաղադրիչները

_Ձու 1 հատ

_Ձվի դեղնուց 1 հատ

_Շաքար 200 գ

_Ցորենի ալյուր 560 գ

_Կարագ 310 գ

_Սոդա 1 թեյի գդալ

_Քացախ 0.5 թեյի գդալ

_Աղ 1 պտղունց

_Վանիլային շաքար 15 գ

_Խնձորով ջեմ 400 գ

Ջեմով կարկանդակ

Ջեմով կարկանդակ

Ջեմով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Հարել փափկացրած կարագը աղով, շաքարով և վանիլային շաքարով: Ավելացնել ձուն և դեղնուցը և շարունակել հարել մինչև փարթամ զանգված ստացվի:

_Ավելացնել քացախով հանգցրած սոդա և խառնել: Լցնել մաղած ալյուրը, հունցել խմորը, ծածկել սննդային թաղանթով և սառեցնել 1 ժամ:

_Խմորը բաժանել 2 մասի: Յուրաքանչյուրը մասը գրտնակել յուղաթղթի վրա ուղղանկյուն շերտով` 8-10 մմ հաստությամբ: Տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա: Թխեք յուրաքանչյուր շերտը 240` աստիճանի տակ 10-15 րոպե:

_Պատրաստի շերտերի եզրերը կտրել դանակով: Քսել մի շերտի վրա ջեմի կեսը և վրան դնել մյուսը: Ծածկել այն մնացած ջեմով և ավելացած կտորներից փշրանքներ պատրաստել և ցանել կարկանդակի վրա:

Կարկանդակը տեղադրել սառնարանում մի քանի ժամ: Երբ պատրաստ լինի, կարող եք կտրատել և մատուցել:

Ջեմով կարկանդակ

Առաջին իսկ կտորից դուք մտքով կվերադառնաք անցյալ: Մի շտապեք, հաճույքով վայելեք այս պարզ, բայց համեղ խմորեղենը խնձորի ջեմով:

Ջեմով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Ելակով ՏՈՐԹ չէ, Բայց Համն Անմահական է․ Տորթ Խուճուճ եփովի կրեմ ով

Խնդրում ենք Գնահատեք