Նախկինում նման ջեմով կարկանդակը վաճառվում էր ամեն քայլափոխի: Հիմա նման խմորեղեններ կարող են պատրաստվել միայն տանը, ինչը մենք այսօր կանենք:
Փափուկ և քնքուշ տորթը բաղկացած է փխրուն շերտերից և ջեմից: Կարող եք օգտագործել ցանկացած մրգային ջեմ կամ արագ պատրաստել մրգային տնական խյուս:
Մենք հետևել ենք դասական բաղադրատոմսին, ընտրելով առանց հավելումների խնձորի ջեմը որպես լցոնում: Բայց կատարելությանը սահման չկա: Միշտ էլ ավելի լավ բան կարելի է անել: Օրինակ, ջեմով կարկանդակի վրա ցանել ընկույզ:
Ջեմով կարկանդակ. Բաղադրիչները
_Ձու 1 հատ
_Ձվի դեղնուց 1 հատ
_Շաքար 200 գ
_Ցորենի ալյուր 560 գ
_Կարագ 310 գ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Քացախ 0.5 թեյի գդալ
_Աղ 1 պտղունց
_Վանիլային շաքար 15 գ
_Խնձորով ջեմ 400 գ
Ջեմով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Հարել փափկացրած կարագը աղով, շաքարով և վանիլային շաքարով: Ավելացնել ձուն և դեղնուցը և շարունակել հարել մինչև փարթամ զանգված ստացվի:
_Ավելացնել քացախով հանգցրած սոդա և խառնել: Լցնել մաղած ալյուրը, հունցել խմորը, ծածկել սննդային թաղանթով և սառեցնել 1 ժամ:
_Խմորը բաժանել 2 մասի: Յուրաքանչյուրը մասը գրտնակել յուղաթղթի վրա ուղղանկյուն շերտով` 8-10 մմ հաստությամբ: Տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա: Թխեք յուրաքանչյուր շերտը 240` աստիճանի տակ 10-15 րոպե:
_Պատրաստի շերտերի եզրերը կտրել դանակով: Քսել մի շերտի վրա ջեմի կեսը և վրան դնել մյուսը: Ծածկել այն մնացած ջեմով և ավելացած կտորներից փշրանքներ պատրաստել և ցանել կարկանդակի վրա:
Կարկանդակը տեղադրել սառնարանում մի քանի ժամ: Երբ պատրաստ լինի, կարող եք կտրատել և մատուցել:
Առաջին իսկ կտորից դուք մտքով կվերադառնաք անցյալ: Մի շտապեք, հաճույքով վայելեք այս պարզ, բայց համեղ խմորեղենը խնձորի ջեմով:
Ջեմով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: