Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Շատ համեղ է և հագեցնող: Ջեռոցում ամբողջական թխած կարտոֆիլը վաղուց հայտնի հասարակ ու հաճելի ուտեստ է: Եթե նախկինում այն հասանելի էր միայն գարնան վերջին կամ ամռան սկզբին, ապա այժմ այն կարելի է գտնել խանութներում գրեթե ամբողջ տարվա ընթացքում:
Այս ուտեստը հիանալի կերպով համատեղվում է բոլոր հիմնական ուտեստների հետ, լինի դա ձուկ, միս կամ թռչնամիս: Այն հաճելի է համտեսել պարզապես թթու կամ աղած վարունգով, սնկով, թարմ բանջարեղենի աղցանով:
Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 600 գր
_Արևածաղկի յուղ 30 գր
_Ուրց` ըստ համտեսի
_Աղ` ըստ համտեսի
_Սամիթ` ըստ համտեսի
_Սխտոր` ըստ համտեսի
Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Երիտասարդ կարտոֆիլները սովորաբար թխվում են կեղևով, դրա համար պետք է լավ լվանալ խոզանակով, կտրել աչքերը, եթե դրանք խորն են:
_Համեմունքները խառնել ամանի մեջ` ուրց, աղ, մանրացված սխտոր և արևածաղկի ձեթ, լավ խառնել:
_Այս խառնուրդով լավ պատել կարտոֆիլը և այն նախապես 180-200 աստիճանի տաքացրած ջեռոցն ուղարկել 50-60 րոպեով:
_Երբ կարտոֆիլը վարդագույն դառնա, ստուգեք դրա պատրաստվածությունը` դանակով կամ պատառաքաղով ծակելով: Եթե դանակը հեշտ է խրվում, ուրեմն կարտոֆիլը պատրաստ է:
_Ցանկության դեպքում կարող եք այն շրջել և թխել մյուս կողմով, եթե ներքևի մասը լավ տապակված չէ: Սովորաբար, կարտոֆիլը տակի մասում տապակվում է ավելի արագ, քանի որ յուղը ներքև է հոսում:
_Պատրաստի կարտոֆիլը մատուցեք որպես ինքնուրույն ուտեստ կամ որպես կողային ուտեստ ցանկացած մսի կամ ձկան ուտեստների հետ, զարդարելով նուրբ մանրացված սամիթով:
Երիտասարդ կարտոֆիլը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլը ջեռոցում