Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Շատ համեղ է և հիանալի կերպով համատեղվում է բոլոր հիմնական ուտեստների հետ

տապակած կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Շատ համեղ է և հագեցնող: Ջեռոցում ամբողջական թխած կարտոֆիլը վաղուց հայտնի հասարակ ու հաճելի ուտեստ է: Եթե ​​նախկինում այն ​​հասանելի էր միայն գարնան վերջին կամ ամռան սկզբին, ապա այժմ այն կարելի է գտնել խանութներում գրեթե ամբողջ տարվա ընթացքում:

Այս ուտեստը հիանալի կերպով համատեղվում է բոլոր հիմնական ուտեստների հետ, լինի դա ձուկ, միս կամ թռչնամիս: Այն հաճելի է համտեսել պարզապես թթու կամ աղած վարունգով, սնկով, թարմ բանջարեղենի աղցանով:

տապակած կարտոֆիլ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Կարտոֆիլ 600 գր

_Արևածաղկի յուղ 30 գր

_Ուրց` ըստ համտեսի

_Աղ` ըստ համտեսի

_Սամիթ` ըստ համտեսի

_Սխտոր` ըստ համտեսի

երիտասարդ կարտոֆիլ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

_Երիտասարդ կարտոֆիլները սովորաբար թխվում են կեղևով, դրա համար պետք է լավ լվանալ խոզանակով, կտրել աչքերը, եթե դրանք խորն են:

_Համեմունքները խառնել ամանի մեջ` ուրց, աղ, մանրացված սխտոր և արևածաղկի ձեթ, լավ խառնել:

_Այս խառնուրդով լավ պատել կարտոֆիլը և այն նախապես 180-200 աստիճանի տաքացրած ջեռոցն ուղարկել 50-60 րոպեով:

_Երբ կարտոֆիլը վարդագույն դառնա, ստուգեք դրա պատրաստվածությունը` դանակով կամ պատառաքաղով ծակելով: Եթե դանակը հեշտ է խրվում, ուրեմն կարտոֆիլը պատրաստ է:

_Ցանկության դեպքում կարող եք այն շրջել և թխել մյուս կողմով, եթե ներքևի մասը լավ ​​տապակված չէ: Սովորաբար, կարտոֆիլը տակի մասում տապակվում է ավելի արագ, քանի որ յուղը ներքև է հոսում:

_Պատրաստի կարտոֆիլը մատուցեք որպես ինքնուրույն ուտեստ կամ որպես կողային ուտեստ ցանկացած մսի կամ ձկան ուտեստների հետ, զարդարելով նուրբ մանրացված սամիթով:

տապակած կարտոֆիլ

Երիտասարդ կարտոֆիլը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարտոֆիլը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք