Չափազանց պարզ բաղադրատոմսով Ռեհանով և կիտրոնով ըմպելիք կարելի է պատրաստել շատ արագ, ընդամենը 10-15 րոպեում:
Դա կարող է անել նույնիսկ երեխան, ով, ի դեպ, շահագրգռված կլինի նայել գունային փոխակերպումներին: Ըմպելիքն ունիվերսալ է. Այն կարելի է խմել ինչպես սառը, այնպես էլ տաք, շաքարով կամ առանց դրա, բացի այդ, այս խմիչքը հիանալի կերպով հագեցնում է ծարավը:
Ռեհանով և կիտրոնով ըմպելիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ջուր 1.5 լ
_շաքար 80 գ
_ռեհան 50 գր
_կիտրոն 1 հատ
Այստեղ օգտագործվել է մանուշակագույն ռեհան ՝ խմիչքին գեղեցիկ գույն հաղորդելու համար:
Ռեհանով և կիտրոնով ըմպելիք. Պատրաստման եղանակը
_Ռեհանը և կիտրոնը լավ լվացեք, պատրաստեք անհրաժեշտ քանակությամբ շաքար: Ռեհանի ցողունները մի կտրեք, դրանք պետք կգան:
_Ռեհանի վրա լցրեք եռացող ջուր (1,5 լիտր) և թող մի քանի րոպե մնա: Մաքուր ռեհանից ստացվում է կապույտ-մանուշակագույն գույն ՝ թանաքի լուծույթի նման: Մի՛ վախեցեք, այդպես էլ պետք է լինի:
_Կիտրոնի հյութը քամեք, ավելացրեք այդ հյութը ռեհանի լուծույթին:
_Եվ ինքներդ կտեսնեք, թե ինչպես է փոխվում գույնը. Ըմպելիքը աչքի առաջ զգալիորեն պայծառանում և կարմրում է: Դա մոգություն է: Թե՞ քիմիական ռեակցիա: Ո՞վ գիտի …)
_Ավելացրեք շաքարավազը և խառնեք, մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի:
_Մնում է քամիչով զտել ըմպելիքը, և այն կարող եք միանգամից խմել, ինչպես թեյը:
Ռեհանով և կիտրոնով ըմպելիքը պատրաստ է:
Ամռանը շատ ավելի հաճելի է այն սառեցրած խմել, նույնիսկ կարող եք խմել սառույցով: Ռեհանի ըմպելիքն ունի տոնիկ և հանգստացնող հատկություններ: Դժվար աշխատանքային օրվանից կամ սաստիկ տապից հետո մի բաժակ թարմացնող «ռեհանը» շատ ողջունելի կլինի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական լիմոնադ