Ռեհանով և մոցարելլայով սմբուկ:
Ես առիթը բաց չեմ թողնում վայելել սեզոնային հատապտուղները, մրգերն ու բանջարեղենը: Ճաշացանկը հնարավորինս բազմազան դարձնելու համար ես փորձում եմ տարբեր ուտեստներ. Պատրաստում եմ թարմացնող ապուրներ, սիցիլիական կապոնատա և տարբեր աղցաններ: Այսօր ես ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել բանջարեղենով զարմանալի խորտիկի բաղադրատոմսով:
Ջեռոցում ռեհանով և մոցարելլայով սմբուկ պատրաստենք: Այս ուտեստում առկա է սմբուկի և պանրի բոլորի սիրած և ճանաչված համադրությունը: Բանջարեղենի համը հատկապես բարենպաստ է արտահայտվում նուրբ մոցարելլայի ֆոնի վրա: Թարմ ռեհանն այստեղ տալիս է լրացուցիչ բույր: Այս բաղադրատոմսը իսկական գտածո է: Եկեք պատրաստենք այս ֆանտաստիկ խորտիկը:
Ռեհանով և մոցարելլայով սմբուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 2 հատ
_Մոցարելլա 125 գ
_Ռեհան 20 գ
_Ձիթապտղի յուղ 100 մլ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Ռեհանով և մոցարելլայով սմբուկ. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկը կտրել մոտ 1 սմ հաստությամբ:
_Բլենդերի մեջ խառնել թարմ ռեհանը, ձիթապտղի յուղը, աղը և պղպեղը և հարել մինչև որ հարթ զանգված դառնա:
_Տաքացնել ջեռոցը 200 աստիճանի:
_Սմբուկները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և թխել մինչև ոսկե դարչնագույն: Շրջել դրանք և եփել ևս մի քանի րոպե:
_Մանր կտրատել մոցարելլան: Տապակը հանել ջեռոցից և պանրի կտորները դնել սմբուկի վրա:
_Թխել մինչև պանրի հալվելը (7-10 րոպե):
Ես միշտ անկեղծ զարմանում եմ, թե ինչպես կարող է այդքան համեղ ուտեստ ստացվել բաղադրիչների այս համեստ հավաքածուից: Փորձեք ինքներդ:
Ռեհանով և մոցարելլայով սմբուկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Սմբուկով ուտեստ 2 րոպեում