Վարունգով աղցանը ստացվում է թեթև, թարմ նոտաներով, չափավոր կծու, փխրուն, անուշաբույր բանջարեղենով: Սա հիանալի տոնական նախուտեստ կլինի:
Վարունգով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 3 կգ
_Սոխ 500 գր
_Գազար 500 գր
_Քացախ 9% 160 մլ
_Շաքար 70 գ
_Աղ 40 գ
_Համեմունք կորեական գազարի համար 50 գ
_Բուսական յուղ 230 մլ
Վարունգով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Եթե կորեական գազարի համեմունքը մատչելի չէ, ապա պետք է պարզապես խառնել՝ համեմ, պապրիկա, չիլի, կոճապղպեղ, սխտոր, նեխուր և մանանեխ:
_Կտրել բանջարեղենը ձեզ համար ցանկացած ձևով, գազարը կարելի է քերել կորեական գազարի քերիչով:
_Կտրել սոխը բարակ կիսաօղակներով:
_Բոլոր բանջարեղենները խառնել, ավելացնել համեմունքներ, աղ և շաքար, քացախ և բուսական յուղ:
_Զանգվածը շատ լավ խառնել, թողնել 2 ժամ: Պարբերաբար խառնել:
Խորհուրդ. Եթե 2 ժամ հետո հյութը քիչ է, թող մնա ևս մեկ-երկու ժամ, պարզապես պարբերաբար խառնեք:
_Պետք է աղցանը լցնել բանկաների մեջ, սեղմելով դասավորել և վրան լցնել հյութը:
_Կափարիչները դնել բանկաների վրա, դրանք շարել կաթսայի մեջ, նախապես տակը սրբիչ փռելուց հետո: Տաք ջուր լցնել կաթսայի մեջ՝ մինչև բանկայի ուսերը:
_Հիմա մանրէազերծել 10 րոպե՝ եռալուց հետո:
_Ամուր փակել կափարիչները, շրջել և տաք ծածկոցով փաթեթավորած թողնել մինչև սառչի:
_Աղցանը կարելի է պահել նկուղում կամ պահարանում:
Շատ համեղ, անուշաբույր աղցանը պարզապես հիանալի տեսք ունի, այն իր գույներով զարդարում է տոնական սեղանները:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլի ենք թթու դնում