Վարունգով աղցան. Սա իսկապես յուրահատուկ վարունգի աղցան է ձմռան համար, գիտե՞ք ինչու: Քանի որ առաջինն են ուտում: Ձմռանը այս ախորժելի աղցանը կուտվի մեծ հաճույքով:
Ստացվում է համեղ, և շատ թարմ բույր ունի: Այս ախորժելի աղցանը լավն է նաև այն պատճառով, որ դրա մեջ կարող եք օգտագործել ցանկացած տեսակի վարունգ՝ կեռ, ոչ ստանդարտ չափերի:
Վարունգով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ — 1200 գր (3 հատ բանկա 0,5 լ)
_Սոխ — 200 գր
_Սամիթ — 1 փունջ
Յուրաքանչյուր 0,5 լիտր բանկայի համար
_Դափնու տերև — 1 հատ
_Պղպեղ — 2 հատ
_Սև պղպեղ — 5 հատ
_Աղ — 3/4 թեյի գդալ
_Շաքար — 0,5 թեյի գդալ
_Քացախ 9% — 1 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ — 1.5 ճաշի գդալ
Վարունգով աղցան. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Վարունգները կտրել 0,5 սմ կտորների: Եթե վարունգը մեծ է, կարող եք մեջտեղից կիսել կամ քառորդ մասերի բաժանել:
_Կտրել սոխը կես օղակներով:
_Սամիթը մանր կտրատել:
_Խառնել վարունգը, սոխը և սամիթը:
_Լվանալ և մանրէազերծել բանկաները ձեզ հարմար եղանակով:
_Բանկաների հատակին դնել մի քանի պղպեղի հատիկ, դափնու տերև և հինգ սև պղպեղի հատիկներ:
_Այժմ վարունգը լցնել բանկաների մեջ, ոչ շատ խիտ, պարզապես լցնել դրանք առանց սեղմելու, որպեսզի չտրորվի վարունգը:
_Այժմ յուրաքանչյուր բանկայի մեջ ավելացնել 3/4 թեյի գդալ աղ, 0.5 թեյի գդալ շաքարավազ և 1 ճաշի գդալ 9% քացախ: Ավելացնել նաև 1,5 ճաշի գդալ բուսական յուղ:
_Բանկաները ծածկել կափարիչներով և թող մնա 10 րոպե:
_Կաթսայի հատակի փռել անձեռոցիկ և վրան դնել բանկաները, յուրաքանչյուր բանկայի մեջ լցնել եռացող ջուր, բայց ոչ մինչև վերջ. Ստերիլացման գործընթացում բանջարեղենը դեռ հյութ կարտազատի:
_Կաթսայի մեջ տաք ջուր լցնել մինչև բանկաների «ուսերը»: Կաթսայի ջուրը եռալուց հետո, 10 րոպե թողնել մանրէազերծվելու:
Նշված ժամանակից հետո հանել բանկաները փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր և ծածկած թողնել դրանք մինչև ամբողջովին սառչեն:
Վարունգով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր, թեթև աղցան