Վարսակով և ընկույզով բլիթներն այն ուրախալի առիթն է, երբ իսկապես օգտակար և համեղ է կերակուրը:
Շոտլանդացիները լավ գիտեն նման ուտեստների գաղտնիքը. Նրանք պատրաստում են բոլոր ուտեստների 80% -ը վարսակից: Վարսակի փաթիլները պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք այդքան անհրաժեշտ են աճող մարմնի համար:
Իսկ վարսակով փաթիլների բլիթները մեղրով և ընկույզով եռակի հաճույք են: Խրթխրթան անուշահոտ համեղությունը հաճույք կպատճառի ցանկացած քաղցրասերի: Առավոտյան մի բաժակ թեյ պատրաստեք և վայելեք այս բլիթները, և կհամոզվեք որ կյանքը հրաշալի է:
Վարսակով և ընկույզով բլիթներ. Բաղադրիչները
_Վարսակի փաթիլներ 1 բաժակ
_Ցորենի ալյուր 140 գ
_Շաքարավազ 4 ճաշի գդալ
_Մեղր 1 ճաշի գդալ
_Կարագ 130 գ
_Արևածաղկի սերմեր 0,5 բաժակ
_Ընկույզ 4 ճաշի գդալ
_Սոդա 0.5 թեյի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 0,5 թեյիգդալ
_Աղ 1 պտղունց
Վարսակով և ընկույզով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Հալեցնել կարագը ջրային բաղնիքում ամանի մեջ: Հեռացնել կրակից և ավելացնել մի գդալ մեղր:
_Լցնել կարագը և մեղրը մի մեծ ամանի մեջ և ավելացնել մնացած բաղադրիչները՝ ընկույզ, սերմեր, փաթիլներ, ալյուր, շաքար, աղ և սոդա, որը հանգցվում է կիտրոնի հյութով, խառնել ամեն ինչ:
_Փռել մագաղաթը ջեռոցի տապակի վրա: Ստացված զանգվածը տարածելու համար օգտագործեք գդալ, ձևավորել շրջանակներ: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ թխման ընթացքում խմորը կարող է փոքր-ինչ տարածվել, այնպես որ բլիթների միջև բավականաչափ տեղ թողեք:
_Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 160 °C և թխել բլիթները մինչև ոսկե դարչնագույնը մոտ 10 րոպե:
Պատրաստի բլիթները դնել ափսեի վրա և թող սառչի:
Ինչպես տեսնում եք, այս մանկական թխուկի ևս մեկ հսկայական պլյուսն այն է, որ խմորեղենը պատրաստվում է մի քանի րոպեների ընթացքում և մեծ ջանքեր չի պահանջում:
Հիանալի տարբերակ այն օրվա համար, երբ ճաշ պատրաստելու ժամանակ չկա: Լավ է միշտ ձեռքի տակ ունենալ նման բաղադրատոմսը:
Վարսակով և ընկույզով բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: