Մեր ընտանիքում Տապակած հավ սխտորով պատրաստվում են ավելի հաճախ, քան մյուսները: Պարզ ասած՝ սա համեմված հավ է, որը տափակացվել է տապակման համար, առանց մամլիչի:
Հավով այս ուտեստի առանձնահատկությունն այն է, որ այն միշտ մատուցվում է համեմված կարագի հետ: Այն օգտագործվում է սոուսի փոխարեն և քսվում է կծու դարչնագույն կեղևի վրա: Անհնար է դիմակայել այս տեսարանին:
Տապակած հավ սխտորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Հավ 1 հատ
_Կարագ 200 գ
_Կանաչ սոխ 3 հատ
_Կիտրոն 1 հատ
_Ուրց 1 փունջ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Սոյայի սոուս 1 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
_Ծովի աղ 0,5 թեյի գդալ
Տապակած հավ սխտորով. Պատրաստման եղանակը
_Կես թեյի գդալ աղ խառնել ուրցի ճյուղերի և մանրացված կանաչ սոխի հետ: Ավելացնել մանրացված սխտոր, կիտրոնի հյութ և կես կիտրոնի կեղևի քերուկ, մի քանի ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ, խառնել:
_Կտրեք հավը և բացեք, ինչպես ցույց է տրված նկարում: Ծեծել գլանով և շփել կծու խառնուրդով: Դանակով մի քանի տեղ կտրվածքներ անել և 30 րոպե թող մարինացվի ցելոֆանի, կամ սննդային թաղանթի տակ:
_Տաքացնել յուղով թավան և հավը տապակել երկու կողմերից 15 րոպե:
_Այս ընթացքում պատրաստել սոուսը՝ փափկեցրած կարագը երկու մասի բաժանել: Կեսը խառնել ուրցի, աղի, պղպեղի և մի քանի ճաշի գդալ կիտրոնի հյութի հետ: Երկրորդ կեսը ուրցով, աղով, պղպեղով և սոյայի սոուսով:
Թավայի մեջ հավ պատրաստելը ավելի արագ է, քան վառարանում: Միսը հավասարապես տապակվում է և հավասարապես դարչնագույն է ստացվում:
Սովորաբար մենք միանգամից երկու հավ ենք պատրաստում. Մեկը անմիջապես սեղանին ենք մատուցում, իսկ երկրորդը՝ արդեն սառը, մնում է առավոտյան բուտերբրոդների համար: Այո, այո, բոլորը նույն կծու կարագով: Այն ունիվերսալ է:
Տապակած հավ սխտորով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած հավի կրծքամիս