Տապակած ոլոռ. Համեղ պասային ուտեստ

Տապակած ոլոռ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բոլորովին վերջերս, երբ հյուր էի գնացել, ինձ առաջարկեցին տապակած ոլոռ: Մանկապարտեզի հիշողություններն անմիջապես հայտնվեցին աչքիս առաջ, երբ, մեղմ ասած, ինձ դուր չէր եկել այս ուտեստը:

Բայց հրաժարվելը առնվազն տգեղ էր, և ես որոշեցի փորձել: Պատահում է, որ մանկության տարիներին չսիրված ուտեստները սկսում են դուր գալ: Այդ երեկո ես կերա ամբողջ ափսեն և ավելին՝ մի փոքր հավելում խնդրեցի, քանի որ այն ավելին էր, քան պարզապես համեղ: Սա հիմա իմ ամենասիրած կողմնակի ուտեստն է:

Տապակած ոլոռ

Տապակած ոլոռ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Չոր ոլոռ 200 գ

_Աղ` ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի

Տապակած ոլոռ

Տապակած ոլոռ

Տապակած ոլոռ. Պատրաստման եղանակը

_Լավ լվանալ ոլոռը, ծածկել ջրով և թողնել ամբողջ գիշեր ուռչի:

_Առավոտյան քամել ջուրը և կրկին ողողել ոլոռը թարմ ջրով: Դնել այն բուսայուղով նախապես տաքացրած տապակի մեջ:

_Երբեմն խառնելով, տապակել հատիկեղենն առանց կափարիչի՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Պատրաստի ուտեստին աղ անել ըստ ճաշակի և ավելացնել ձեր նախընտրած համեմունքները:

Տապակած ոլոռ

Ոլոռը եփելու համար ամեն անգամ կարելի է օգտագործել տարբեր համեմունքներ: Ճաշատեսակը կուրախացնի ձեզ յուրահատուկ հոտերով և համով: Այս ուտեստը կարելի է մատուցել բանջարեղենի, ձկնեղենի և մսի հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

7 աղցան պահքի համար

Խնդրում ենք Գնահատեք