Այժմ տապակած սպիտակաձավարը իմ ամենասիրած նախաճաշերից մեկն է: Վերջապես, ես հասկացա, թե ինչպես կարելի է այն համեղ պատրաստել: Մանկապարտեզից ծանոթ այդ վանող համը վերացել է: Այժմ սպիտակաձավարն ունենում է նուրբ ընկույզի համ: Եվ, իհարկե, ոչ մի գնդիկ` սառը կաթի ավելացման շնորհիվ:
Ես, ինչպես շատերը, մանկապարտեզի օրերից ի վեր հիշում եմ սպիտակաձավարով շիլան: Այն ժամանակ ո՞վ էր սիրում այս ուտեստը: Ամենից հաճախ այն պատրաստվում էր սարսափելի գնդիկներով և հաճախ ուղղակի շատ անհամ էր լինում: Միայն տարիներ անց ես իամացա, թե ինչպես է ճիշտ պատրաստվում այս առողջարար շիլան:
Տապակած սպիտակաձավար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակաձավար 2 ճաշի գդալ
_Կաթ 1 բաժակ
_Աղ 1 պտղունց
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Կարագ 30 գ
Տապակած սպիտակաձավար. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, մի քանի րոպե բովել սպիտակաձավարը չոր տապակի մեջ: Դրանից հետո միանգամից լցնել սառը կաթի մեկ երրորդը:
_Մնացած կաթը եռացնել և ապա դրա մեջ լցնել սպիտակաձավարի և կաթի խառնուրդը: Եփել ևս 5 րոպե:
_Ավելացնել աղ, շաքար, կարագ և հարել:
Սկզբում տապակած սպիտակաձավարով շիլայի գաղափարը կարող է անհասկանալի թվալ: Դա նրանից է, որ քչերը գիտեն, որ շիլան այսպես է ստացվում ամենահամեղը: Ես հարցրեցի իմ ընկերներին և գործընկերներին, բոլորը արձագանքում էին հարցին մեծ զարմանքով, լայն բացված աչքերով: Ոչ ոք չգիտեր, որ հացահատիկի շիլան կարելի է այդպես եփել: Բայց հիմա նրանք նույնպես իմ պես են եփում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ նախաճաշ