Տապակած վինեգրետ. Համեղ աղցան ընդամենը 45 րոպեում 

Տապակած վինեգրետ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Առաջարկում ենք Տապակած վինեգրետ պատրաստել: Դասական վինեգրետը շատերն են սիրում վայելել, բայց ոչ բոլորն են պատրաստում: Նախ պետք է սպասել, մինչև ճակնդեղը եփվի, ապա ամեն ինչ մանրացնել խորանարդներով: Ի դեպ, որքան ավելի մանր եք կտրում բանջարեղենն, այնքան ավելի համեղ կլինի աղցանը:

Ամեն դեպքում, գուցե մենք այս աղցանը չենք պատրաստում այնքան հաճախ, որքան ցանկանում ենք: Սա իհարկե ճակնդեղի պատճառով է, որը չափազանց երկար է եփվում եռացող ջրի մեջ: Կախված պատրաստման եղանակից և բանջարեղենի չափից, ճակնդեղը եփվում է 30 րոպեից մինչև 3 ժամ: Այս ընթացքում ցանկացած աղցան ուտելու ցանկությունը կմարի:

Դե ինչ, կարող եք փորձել ավելի արագ պատրաստել ճակնդեղը կամ փորձել յուրօրինակ բաղադրատոմսը: Այսօր կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել վինիգրետը տապակի մեջ: Բանջարեղենի եփվելուն երկու ժամ սպասելու փոխարեն, մենք 45 րոպե հետո պատրաստի աղցան կունենանք:

Տապակած վինեգրետ

Տապակած վինեգրետ. Բաղադրիչները

_Կարտոֆիլ 150 գ

_Ճակնդեղ 150 գ

_Գազար 1 հատ

_Թթու կաղամբ 100 գ

_Սոխ 1 հատ

_Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ

_Քացախ 50 մլ

_Ջուր 60 մլ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_Շաքարավազ 0.5 թեյի գդալ

Տապակած վինեգրետ

Տապակած վինեգրետ

Տապակած վինեգրետ. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրել սոխը և չորացնել սրբիչով: Կտրեք սոխը կես օղակներով և լցնել մի փոքրիկ ամանի մեջ: Լցնել քացախը սոխի վրա, ավելացնել աղ և 0,5 թեյի գդալ շաքար: Լավ խառնել ամեն ինչ և մարինացնել սոխը սառնարանում 15 րոպե:

_Այդ ընթացքում հում գազար մաքրել և լվանալ հոսող ջրի տակ, չորացնել բանջարեղենը թղթե սրբիչով: Դրանից հետո գազարը կտրատել փոքր խորանարդներով:

_Մետաղյա խոզանակով լավ լվանալ երիտաասարդ կարտոֆիլը, իսկ եթե այն արդեն երիտասարդ չէ` կեղևել և կտրատել շերտերով:

_Մաքրել ճակնդեղը և լվանալ հոսող ջրի տակ: Չորացրեք և կտրեք միջին խորանարդներով:

_Թավայի մեջ բուսական յուղը տաքացնել և տապակել ճակնդեղը դրա մեջ 10 րոպե: Ժամանակ առ ժամանակ խառնել ճակնդեղը:

_Տաքացնել բուսական յուղը երկրորդ տապակի մեջ և դրա մեջ գազարը և կարտոֆիլը տապակել մինչև փափկեն: Երբ կարտոֆիլը փափկի, դրան ավելացնել թթու սոխը և թթու կաղամբը, լավ խառնել ամեն ինչ:

_Այժմ աղցանին ավելացնել ճակնդեղը, աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի:

Տապակած վինեգրետ

Մարինացված սոխը հատուկ բուրմունք է ավելացնում ուտեստին: Կարիք չկա սպասել, որ աղցանը սառչի: Այն ցանկացած ձևով հաճելի է: Միայն կարտոֆիլի համադրությունը թթու կաղամբի հետ` արդեն շատ համեղ է:

Եվ այսպես, մենք խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել վինեգրետն ըստ այս անսովոր բաղադրատոմսի, եթե առաջին անգամ եք սրա մասին լսում:

Տապակած վինեգրետը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Նոր Բաղադրիչով Յուրահատուկ Համեղ Վինեգրետ

Խնդրում ենք Գնահատեք