Տիրամիսու ռուլետը հիանալի զարդ կլինի ինչպես տոնական սեղանի, այնպես էլ սովորական թեյ խմելու համար: Իտալական աղանդերի արդեն դասական համը ներկայացվում է ռուլետի նոր ձևով և կուրախացնի քաղցրավենիք սիրողներին:
Տիրամիսու պատրաստելու համար ավելի լավ է վերցնել յուղալի թթվասեր, իդեալական է 33% -ը: Իսկ ամարետոյի փոխարեն կարող եք օգտագործել ցանկացած այլ լիկյոր, որը ձեզ դուր է գալիս:
Տիրամիսու ռուլետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 4 հատ
_Շաքար 170 գ
_Ցորենի ալյուր 95 գ
_Եգիպտացորենի օսլա 1 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Կեֆիր 30 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 15 մլ
_Լուծվող սուրճ 2 թեյի գդալ
_Ջուր 150 մլ
_Ամարետո լիկյոր 1 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 200 գ
_Մասկարպոնե պանիր 400 գ
_Շաքարի փոշի 80 գ
_Սև շոկոլադ՝ ըստ ճաշակի
Տիրամիսու ռուլետ. Պատրաստման եղանակը
_Բիսկվիթը պատրաստելու համար ձվերը հարել շաքարով, ապա ավելացնել կեֆիր, բուսական յուղ և շարունակել հարել:
_Միացնել ալյուրը, եգիպտացորենի օսլան և փխրեցուցիչը, ավելացնել դրանք ձվի խառնուրդին և հարել:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել լուղաթղթով և խմորը հավասարապես տարածել դրա վրա: Ջեռոցը տաքացնել 180 ° C- ով և 15 րոպե թխել ռուլետի հիմքը:
_Ծածկել աշխատանքային մակերեսը յուղաթղթով, վրան ցանել շաքարավազ: Ռուլետի հիմքը շրջել դրա վրա՝ հաջորդ շերտով, ապա կրկին յուղաթուղթ փռել, վրան դնել ջեռոցի տապակը, իսկ վերևում` սափորով ջուր:
_Այս կառույցը թողնել 30 րոպե, որպեսզի հիմքը հարթվի:
_Լուծվող սուրճի վրա լցնել եռման ջուր, ավելացնել ամարետոն և խառնել:
_Մասկարպոնեն խառնել շաքարի փոշու հետ և շարունակել խառնել, քիչ-քիչ ավելացնել հարած թթվասերը:
_Ռուլետի հիմքը խոնավեցնել սուրճի լուծույթով, ապա քսել կրեմի շերտը, ցանել քերած շոկոլադ և կակաո:
_Ոլորել գլանափաթեթը, վերևի մասում քսել մնացած կրեմը, ցանել կակաոյի փոշի և ցանկության դեպքում կրեմից զարդեր անել:
Ռուլետը դնել սառնարանում 30 րոպե:
Տիրամիսու ռուլետը պատրաստ է, այն բառացիորեն հալվում է ձեր բերանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տիրամիսու բաժակներով