Անուշաբույր, փափուկ և համեղ Տնական հաց կարելի է պատրաստել տանը՝ նվազագույն մթերքներից: Հացը մի քանի օր թարմ է մնում, կտրելիս չի փշրվում:
Տնական հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք ջուր 250 մլ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Չոր խմորիչ 1 ճաշի գդալ
_Ալյուր 3 բաժակ
Տնական հաց. Պատրաստման եղանակը
_Խմորիչը լուծել տաք ջրի մեջ, թողնել մնա, մինչև փրփուր հայտնվի:
_Մեջը լցնել մաղած ալյուրի մի մասը, աղը, խառնել:
_Մնացած ալյուրը մաս -մաս լցնել և խմորը լավ հունցել:
Հուշում. Ձեզ կարող է անհրաժեշտ լինել ավելի քիչ կամ շատ ալյուր: Պետք է խմորը փափուկ լինի, ոչ թե կպչուն:
_Ըստ ցանկության, խմորին կարող եք ավելացնել 2 բաժակ սովորական և մի բաժակ թեփով ալյուր:
_Ծածկել խմորը և թողնել տաք տեղում 1 ժամ:
_Խմորը հունցել ալյուր ցանած սեղանի վրա և բաժանել 4 մասի:
_Յուրաքանչյուր մասը գնդել, ծածկել և թողնել 10 րոպե:
_Յուրաքանչյուր գնդին բոքոնի ձև տալ և դնել դրանք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ծածկել սրբիչով և թողնել 40 րոպե:
_Պետք է կտրվածքներ անել յուրաքանչյուր բոքոնի վրա, ջուր քսել կամ հարած դեղնուց՝ կաթով խառնած և թխել 180 աստիճանով մոտ 30-40 րոպե, մինչև եփվի:
Հացերը եթերային են ու փափուկ, շատ համեղ, կատարյալ են սենդվիչների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց