Տնական փախլավա. Այս բաղադրատոմսով թխվածքը կստացվի առաջին իսկ փորձից

Տնական փախլավա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տնական փախլավա. Իրական դրախտ քաղցրի սիրահարների համար:

Դուք կուզեք ուտել և ուտել, մանավանդ, որ տաք, անուշաբույր թեյով այս փախլավան ավելի համեղ է դառնում:

Տնական փախլավա

Տնական փախլավա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Կարագ 350 գ

_Թթվասեր 300 գ

_Հավի ձու 4 հատ

_Ալյուր 4 բաժակ

_Սոդա 1 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 2.5 բաժակ

_Ընկույզ

_Մեղր 2 ճաշի գդալ

Տնական փախլավա

Տնական փախլավա. Պատրաստման եղանակը

_ Նախ, պատրաստել խմորը, դրա համար ալյուրը խառնել կարագի հետ և տրորել մինչև մանր փշուրների աստիճան: Ավելացնել 3 դեղնուց, լցնել թթվասերը և ավելացնել սոդա: Խմորը հունցել և թողնել սառնարանում 1 ժամ:

_ Հետո, մեկ ժամ անց անց, խմորը հանել և բաժանել ​​8 հավասար մասերի:

_ Հիմա պետք է պատրաստել լցոնումը. ընկույզները մանրացնել ցանկացած հարմար եղանակով, լցնել դրանք առանձին ամանի մեջ, լցնել շաքարը և ավելացնել 4 սպիտակուցներ:

_ Այժմ խմորի յուրաքանչյուր մասը գրտնակել բարակ շերտով: ջեռոցի տապակի վրա դնել խմորի շերտերը, հավասարապես բաշխել միջուկը յուրաքանչյուրի վրա: Հերթագայել մինչև վերջ, շերտերը շարել՝ խմոր, միջուկ, խմոր և այլն:

_ Վերջին շերտով անպայման խմորը դնել, դանակով կտրել բոլոր շերտերը փախլավաձև, քսել հարած դեղնուցով և վերևի մասում շաղ տալ ընկույզ:

_ Տապակը դնել 40-50 րոպեով 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Եփելուց մոտ 5 րոպե առաջ հանել այն վառարանից, առատորեն լցոնել մեղրի և հալված կարագի խառնուրդով:

_Կրկին դնել ջեռոցը և պատրաստել մինչև վերջ:

_ Եփելուց հետո թողեք, որ փախլավան ամբողջովին սառչի, այդպես այն ավելի լավ կպահպանի իր նախնական ձևը:

Տնական փախլավա

Տնական փախլավան պատրաստ է: Ստացվում է շատ համեղ, հյութալի, քաղցր: Նման բաղադրատոմսը մեղք է չփորձելը, այն բացարձակապես բոլորին դուր կգա:

Տեսանյութ

Փախլավայի պատրաստման եղանակ

 

Խնդրում ենք Գնահատեք