Տորթ Կոճղ. Համեղ ու նուրբ ծիսական թխվածք, որն ընդունված է Ֆրանսիայում և նախկին ֆրանսիական գաղութներում: Սա մի հետաքրքիր ու եթերային ռուլետ է, որը թխելու սովորույթը սկիզբ է առել Սուրբ Ծննդյան գերանը վառելու միջնադարյան ծեսից:
Շատ հաճախ այն պատրաստվում է բիսկվիթի խմորից այնպես, որ տորթի կտրվածքը հիշեցնում է ծառի սղոցով կտրված բուն, իսկ վերևի մասում կրեմը քսվում է այնպես, որ կարծես ծառի կեղև լինի: Այն հաճախ զարդարվում է շաքարի փոշիով, որը խորհրդանշում է ձյունը, ինչպես նաև մարցիպանից պատրաստված սնկերով և հատապտուղներով:
Տորթ Կոճղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
_Ալյուր — 110 գ
_Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_Ձու — 5 հատ
_Շաքարավազ — 110 գ
Գանաշի համար
_Սերուցք — 250 գ
_Սև շոկոլադ — 200 գր
_Կաթ — 50 մլ
_Ընկույզի կրեմ — 150 գ
Դեկորի համար
_Հաղարջ
_Շաքարից պատրաստված զարդեր
_Շաքարի փոշի
Տորթ Կոճղ. Պատրաստման եղանակը
_ Տաքացնել ջեռոցը 200 °C, 30 x 40 սմ ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով:
_ Ձվերը հարել շաքարով, ավելացնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը՝ զգուշորեն խառնել բահիկով: Լցնել խառնուրդը կաղապարի մեջ, բահիկով հարթեցնել և թխել 10-12 րոպե: Հանել ջեռոցից, խմորը շրջել մաքուր կտորի վրա:
_Հեռացնել յուղաթուղթը և փաթաթել խմորը կտորով հանդերձ: Թող սառչի:
_ Մինչ խմորը սառչում է, պետք է եփել գանաշը: Կաթսայի մեջ լցնել սերուցքն ու կաթը, տաքացնել և եռալուց առաջ ավելացնել մանրացված շոկոլադը, հանել կրակից և խառնել այնքան, մինչև շոկոլադն ամբողջովին հալվի:
_ Գանաշը բաժանել երկու ամանի: 150 գ գանաշը լցնել ամանի մեջ և ավելացնել ընկույզի կրեմը, լավ խառնել և մի կողմ դնել, դա ձեզ պետք կգա լցնելու համար:
_ Մնացած գանաշը տեղափոխեք մեկ այլ ամանի մեջ, այն կօգտագործվի ծածկույթների համար:
_ Երբ խմորը սառել է, բացել այն, հանել կտորը և բիսկվիթի վրա քսել ընկույզի կրեմի խառնուրդը: Ոլորել գլանը, փաթաթել պլաստիկ թաղանթով և դնել սառնարանում 1 ժամ:
_ Հեռացնել թաղանթը, ծածկել ամբողջ մակերեսը գանաշով և փորձեք գդալով ձևավորել կեղևի հյուսվածք: Զարդարել հաղարջով, շաքարի զարդերով, շաղ տալ մի փոքր շաքարի փոշի:
Պահել սառնարանում մինչև ծառայելը:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Պարզ ռուլետ