Տորթերի և քաղցր աղանդերների շարքից, այսօր պատրաստելու ենք Տորթ մրջնաբույն, իսկ մատուցելու ենք 2 համեղ և տարբերակով։
Տորթ Մրջնաբույնի բաղադրատոմս — Խմոր
_Ձու — 4 հատ
_Շաքարավազ — 150 գր․
_Կաթ — 5 ճ․ գդ․
_Սոդա — 1 թ․ գդ․
_Կարագ — 100 գր․
_Ալյուր — 4- 5 բաժակ
Կրեմ
_2 ժամ եփած խտացրած կաթ — 1 բանկա
_Կարագ — 100 գր․
_Մեղր — 5 ճ․ գդ․
_Դարչին — 1/3 թեյի գդալ
Գլազուր
Մրջնաբույնի Պատրաստման եղանակը
_Խմորն պատրաստելու համար վերցնում ենք 4 ձու, վրան ավելացնում ենք 100 գրամ շաքարավազ , մի փոքր խառնում իրար
_Ավելացնում եմ նաև 1 թեյի գդալ սոդա
_5 ճաշի գդալ կաթ ենք լցնում
_Վերցնելու ենք 100 գրամ կարագ
_Ընդ որում սննդաբանները պնդում են կամ խնդրում են մարգարինի օգտագործումը խմորեղեններում բացառել, բացառապես կարագ օգտագործել
_Կարագը փափուկ պետք է լինի, որպեսզի կարողանանք ձեռքի հարիչով հնարավորինս տարրալուծել
_Ալյուր պետք է վերցնենք, օգտագործելու ենք մոտավորապես 3-4 բաժակ, ավելացնելու ենք պարբերաբար, անընդհատ խառնելու ենք
_Արդեն խմորանման պնդության պահին սեղանին կդատարկենք և անհրաժեշտ քանակությամբ ալյուր ավելացնելով կհունցնենք
_Արդեն խմորն ամբողջության ձևավորվեց, այն բաժանում են 5 կամ 6 գնդի, ըստ ձեր հարմարության
_Երկարավուն ձև տանք, որ հարմար լինի հետո քերիչով անցկացնելը
_Ցելոֆանապատենք և ուղարկենք սառցախցիկ մոտ 1 ժամով, որպեսզի լավ պնդանա
_Իսկ այդ ընթացքում մենք կպատրաստենք կրեմը 100 գրամ սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարիչով կխփենք, որպեսզի լավ սպիտակի
_Հարկավոր նախապես մեկ բանկա խտացրած կաթը առանց թղթե թաղանթի եփել մոտ 2 ժամ, ես սովորաբար 1 ժամ եմ եփում, որպեսզի չմգանա, այս տարբերակի համը կրեմում ինձ ավելի է դուր գալիս
_Այն լցնենք կարագի վրա և հարենք կրկին
_Ավելացնելու ենք մեղր մոտ 5 ճաշի գդալ, այն պարտադիր է, որպեսզի խմորի կտորտանքներին անհրաժեշտ կպչունություն հաղորդի
_Ավելացնում ենք նաև 1/3 թեյի գդալի չափով դարչին
_Կրեմն արդեն պատրաստ է, միառժամանակ դնենք կողքի
_Արդեն կարող ենք սառցախցիկից հանել խմորները
_Հարկավոր է առանձին առանձին հանել, որպեսզի մնացածները չհալչեն այդ ընթացքում
_Փորձում ենք ալյուրի մեջ թաթախելով քերիչով անցկացնել հնարավորինս արագ ենք գործում, որպեսզի փշրանքները չհալվեն սենյակային ջերմաստիճանում և իրար չկպչեն
_Յուրաքանչյուր մեկ գունդը եփելու ենք մեկ տապակի մեջ
_Քերիչով անցկացնելուց հետո մաղով ենք անցկացնում լրացուցիչ ալյուրից ազատվելու համար և արդեն խմորը տարածում ենք տարայի մեջ
_Այն պետք է թխենք մոտ 5-7 րոպե տաք ջեռոցում 160-180 աստիճանում
_Հենց վարդագունեն արագ անհրաժեշտ է հանել տապակը և այն փոխարինել հաջորդ տապակով
_Այդպես 5 գունդը առանձին եփելուց հետո ամբողջ խմորը լցնում ենք մեծ տարայի մեջ
_Վրան ավելացնում ենք արդեն մեզ պատրաստ սպասող կրեմը
_Մի լավ խառնում իրար և արդեն սկսում ենք կերտել մրջնի բնիկներ
_Քանի որ խոստացել ենք 2 մատուցման տարբերակ ցույց տալ, ապա նաև տորթ կպատրաստենք
_Իսկ առայժմ վերցնում ենք լայն սուրճի բաժակ, անպայման պատերը թրջում ենք ջրով, որպեսզի մեզ ապահովվագրենք պատերին կպչելուց
_Գդալով խմորային զանգվածը սեղմելով լցոնում ենք բաժակի մեջ
_Ինչու՞ ենք սեղմում, որպեսզի մրջնի բունը հնարավորինս խիտ լինի իրար վրա նստած և չփշրվի հանելուց կամ կծելուց
_Ապա հանգիստ շուռ ենք տալիս, մի փոքր թափահարում ենք և վերջ ինձ սա իսկապես մրջնաբույն է հիշեցնում
_Վրան մատուցելիս կարող ենք և գլազուր լցնել, և շաքարի փոշի շաղ տալ, և իհարկե ինձ նման կարող եք շոկոլադ քերել
_Այս տարբերակով մատուցեցինք, իսկ հիմա անցնում ենք առաջ
_Մնացած խմորակրեմային զանգվածը պետք է վերածենք տորթի
_Վերցնում ենք ահա այսպիսի տարա, որի հատակին և կողքերին կրկին ջուր ենք քսում
_Զանգվածը լցնում ենք մեջը մաս մաս, գդալով սեղմելուց և լավ նստացնելուց հետո հաջորդ մասնաբաժինն ենք ավելացնում
_Վերջացնելուց հետո դնում ենք կողքի և պատրաստում այլընտրանքային գլազուր
_Ընդամենը շոկոլադի կտորները կաթի հետ եփելուց հետո ստանում ենք խիտ համեղ գլազուր, այն լցնում ենք մեր մրջնատորթի վրա
_Եվ դնում ենք կողքի մեկ ժամով, որպեսզի վերջնական կպնեն իրար կտրոները
_Սուրճն եփելուց հետո, կտրում ենք հիանում և իհարկե համտեսում, գովաբանում տանտիկնոջը, գնահատում նրա ջանքերն ու սերը, որ ներդրեց այս քաղցրավենիքը ձեզ համար պատրաստելու համար
Տորթ Մրջնաբույն․ 2 Համեղ տարբերակ Դիտեք Տեսանյութում
Դե ինչ, բարի ախորժակ։