Եթե դեռ չեք փորձել Տորթ Վրինդավան, ուրեմն մի հետաձգեք այն պատրաստելու հնարավորությունը: Գուցե ձեզանից ոմանք հիշում են այս տորթի համբավը, քանի որ մի ժամանակ նա աներևակայելիորեն սիրված էր: Եվ այսօր մենք կփորձենք տանը պատրաստել այս լեգենդար խմորեղենը:
Մի զարմացեք այս տորթի անունից: Վրինդավանը Հնդկաստանի քաղաքներից մեկն է: Բանն այն է, որ տորթը վեդայական խոհանոցն է ներկայացնում, որը հիմնականում բուսակերական է: Այնպես որ, այս տորթի բաղադրության մեջ ձու չի օգտագործվում: Անպայման փորձեք պատրաստել, ձեզ դուր կգա:
Տորթ Վրինդավան. Բաղադրիչները
_Խտացրած կաթ 185 մլ
_Կաթ 100 մլ
_Ցորենի ալյուր 150 գ
_Սոդա 0.5 թեյի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
_Կարագ 150 գ
_Եփած խտացրած կաթ 200 գ
_Ընկույզ 70 գ
_Չորացրած ծիրան 100 գ
_Մեղր 40 գ
_Ջուր 250 մլ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
Տորթ Վրինդավան. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել խտացրած կաթն ու կաթը մինչև միալուծվեն: Ալյուրը մաղել և հունցել խմոր մինչև թանձր թթվասերի նման զանգված լինի:
_Խմորի սոդան հանգցնել կիտրոնի հյութով և ավելացնել այս խառնուրդը խմորին, խառնել: Խմորը լցնել ձևամանի մեջ և դնել ջեռոցում 180 ° C-ի տակ` 40 րոպե: Թողնել խմորի շերտը սառչի:
_Խառնել չորացրած ծիրանը, շաքարավազը և 200 մլ ջուր, եփել ցածր ջերմության վրա 15 րոպե: Լցնել զանգվածը բլենդերի մեջ և հարել մինչև թանձր խյուս:
_Բիսկվիթը հանել ձևամանից և կտրել մեջտեղից` երկու կեսի: Քսել երկու կեսերին 50 մլ ջրով հալեցված մեղրով: Վերին մասի կտրված կողմին քսել ծիրանի չրի պյուրեն:
_Հարել փափկած կարագը մոտ 5 րոպե, մինչև փրփուն զանգված դառնա: Աստիճանաբար ավելացնել եփած խտացրած կաթը, խմորի շերտի ներքևի մասին քսել կրեմի մի մասը, շարել ընկույզների մեծ մասը և վրան դնել մյուս շերտը:
_Բիսկվիթի ամբողջ մակերեսը ծածկեք մնացած կրեմով: Տորթի կողերը պատել մնացած ընկույզներով:
_Սառեցնել խմորեղենը 12 ժամվա ընթացքում: Այնուհետև զարդարել չորացրած ծիրանով:
Չնայած այն հանգամանքին, որ Վրինդավան տորթը պատրաստելը շատ պարզ է, այնուամենայնիվ կան մի քանի գաղտնիքներ, որոնք պետք է իմանալ: Առաջին հերթին պետք է ընտրել միայն լավ մթերքներ, քանի որ դեսերտի համն ուղղակիորեն կախված է դրանցից: Բացի այդ, չորացրած ծիրանները պատրաստելուց առաջ 15 րոպե պետք է թրջել սառը ջրի մեջ: Իսկ մեղրը կարելի է հեշտությամբ փոխարինել պարզ շաքարի օշարակով, եթե ալերգիկ եք:
Տորթ Վրինդավանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: