Տորթ Վրինդավան. Չքնաղահամ խմորեղեն առանց ձվի

 Տորթ Վրինդավան ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եթե ​​դեռ չեք փորձել Տորթ Վրինդավան, ուրեմն մի հետաձգեք այն պատրաստելու հնարավորությունը: Գուցե ձեզանից ոմանք հիշում են այս տորթի համբավը, քանի որ մի ժամանակ նա աներևակայելիորեն սիրված էր: Եվ այսօր մենք կփորձենք տանը պատրաստել այս լեգենդար խմորեղենը:

Մի զարմացեք այս տորթի անունից: Վրինդավանը Հնդկաստանի քաղաքներից մեկն է: Բանն այն է, որ տորթը վեդայական խոհանոցն է ներկայացնում, որը հիմնականում բուսակերական է: Այնպես որ, այս տորթի բաղադրության մեջ ձու չի օգտագործվում: Անպայման փորձեք պատրաստել, ձեզ դուր կգա:

 Տորթ Վրինդավան

Տորթ Վրինդավան. Բաղադրիչները

_Խտացրած կաթ 185 մլ

_Կաթ 100 մլ

_Ցորենի ալյուր 150 գ

_Սոդա 0.5 թեյի գդալ

_Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ

_Կարագ 150 գ

_Եփած խտացրած կաթ 200 գ

_Ընկույզ 70 գ

_Չորացրած ծիրան 100 գ

_Մեղր 40 գ

_Ջուր 250 մլ

_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

 Տորթ Վրինդավան

 Տորթ Վրինդավան

Տորթ Վրինդավան. Պատրաստման եղանակը

_Խառնել խտացրած կաթն ու կաթը մինչև միալուծվեն: Ալյուրը մաղել և հունցել խմոր մինչև թանձր թթվասերի նման զանգված լինի:

_Խմորի սոդան հանգցնել կիտրոնի հյութով և ավելացնել այս խառնուրդը խմորին, խառնել: Խմորը լցնել ձևամանի մեջ և դնել ջեռոցում 180 ° C-ի տակ` 40 րոպե: Թողնել խմորի շերտը սառչի:

_Խառնել չորացրած ծիրանը, շաքարավազը և 200 մլ ջուր, եփել ցածր ջերմության վրա 15 րոպե: Լցնել զանգվածը բլենդերի մեջ և հարել մինչև թանձր խյուս:

_Բիսկվիթը հանել ձևամանից և կտրել մեջտեղից` երկու կեսի: Քսել երկու կեսերին 50 մլ ջրով հալեցված մեղրով: Վերին մասի կտրված կողմին քսել ծիրանի չրի պյուրեն:

_Հարել փափկած կարագը մոտ 5 րոպե, մինչև փրփուն զանգված դառնա: Աստիճանաբար ավելացնել եփած խտացրած կաթը, խմորի շերտի ներքևի մասին քսել կրեմի մի մասը, շարել ընկույզների մեծ մասը և վրան դնել մյուս շերտը:

_Բիսկվիթի ամբողջ մակերեսը ծածկեք մնացած կրեմով: Տորթի կողերը պատել մնացած ընկույզներով:

_Սառեցնել խմորեղենը 12 ժամվա ընթացքում: Այնուհետև զարդարել չորացրած ծիրանով:

 Տորթ Վրինդավան

Չնայած այն հանգամանքին, որ Վրինդավան տորթը պատրաստելը շատ պարզ է, այնուամենայնիվ կան մի քանի գաղտնիքներ, որոնք պետք է իմանալ: Առաջին հերթին պետք է ընտրել միայն լավ մթերքներ, քանի որ դեսերտի համն ուղղակիորեն կախված է դրանցից: Բացի այդ, չորացրած ծիրանները պատրաստելուց առաջ 15 րոպե պետք է թրջել սառը ջրի մեջ: Իսկ մեղրը կարելի է հեշտությամբ փոխարինել պարզ շաքարի օշարակով, եթե ալերգիկ եք:

Տորթ Վրինդավանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Ելակով ՏՈՐԹ չէ, Բայց Համն Անմահական է․ Տորթ Խուճուճ եփովի կրեմ ով

Խնդրում ենք Գնահատեք