Փափուկ խոզի միս ջեռոցում. Այս պանրով թխած միսը վաղուց դարձել է ցանկացած տոնի ամենատարածված ուտեստներից մեկը: Ես փորձել եմ շատ տարբեր բաղադրատոմսեր, բայց ջեռոցում ամենափափուկ խոզի միսն ունի մեկ գաղտնի բաղադրիչ: Եվ սա մանանեխն է: Հենց դա է միսը փափկեցնում և տալիս նրան հաճելի համն ու կծվությունը:
Հյութալի խոզի միսը լավ է համակցվում ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ՝ կարտոֆիլ, հատիկեղեն և մակարոնեղեն: Շատերը կարտոֆիլի հետ միասին են պատրաստում միսը՝ այն շարելով ներքևի շերտով: Թխման ընթացքում այն ներծծվում է խոզի սթեյքերի հյութով և բույրով:
Փորձեք, երկու տարբերակն էլ համեղ են:
Փափուկ խոզի միս ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի միս 300 գ
_Սոխ 1 հատ
_Կոշտ պանիր 150 գ
_Մայոնեզ 100 գ
_Լոլիկ 2 հատ
_Մանանեխ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
_Աղ `ըստ ճաշակի
Փափուկ խոզի միս ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_Միսը կտրել 1 սմ հաստ սթեյքերով, ծածկել դրանք պլաստիկ թաղանթով և ծեծել երկու կողմերից: Միսը մի կողմից համեմել աղով, երկու կողմերից՝ պղպեղով:
_Թխելու ամանը յուղել արևածաղկի ձեթով և միսը դնել դրա մեջ: Քսել այն մանանեխով և թողնել 30 րոպե մարինացվի:
_Կտրել սոխը օղակներով և ծածկել եռման ջրով, թողեք 10-15 րոպե: Սա կօգնի հեռացնել դառնությունը:
_Կտրել լոլիկները շերտերով: Սոխը տարածել մսի վրա և քսել մայոնեզ: Վերևից շարել լոլիկները, շաղ տալ քերած պանիր:
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով: Միսը տապակել 30 րոպե:
Այս եղանակով եփված միսը ստացվում է աներևակայելի հյութալի ու փոքր-ինչ կծու: Սթեյքերը կարող են նաև թխվել առանձին` յուրաքանչյուր կտորի վրա դնելով բանջարեղեն և պանիր: Այդպես դուք կունենաք բաժիններով ուտեստ:
Փափուկ խոզի միսը ջեռոցում պատրաստ է: Այն շատ հարմար է հյուրեր ընդունելիս: Փորձեք, հաստատ ձեզ դուր կգա:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ ու համեղ ընթրիք