Ֆրանսիական թխվածքաբլիթներն Աֆրիկայում հայտնի են որպես «պետա կայո»: Այն թարգմանվում է որպես աֆրիկյան խճաքար, քանի որ արտաքուստ իսկապես նման է խճաքարի: Սակայն, փաստորեն, դրանք ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ են, որ բերել են ֆրանսիացի գաղութարարները: Տեղացիներն այնքան շատ սիրեցին դեսերտը, որ դեռ թխում են այն:
Կարծում ենք, որ բաղադրատոմսը ժամանակի ընթացքում մի քանի փոփոխությունների է ենթարկվել: Ի վերջո, դա արդեն արևելյան, այլ ոչ թե ֆրանսիական քաղցրավենիք է, քանի որ տապակված է յուղով `ջալեբիի կամ շաքարպարայի նման:
Այս փոքրիկ բլիթներն ավանդաբար պատրաստվում են միանգամից երկու համեմունքներով ՝ շոկոլադ և վանիլ: Համեմունքի և բույրերի համար ավելացվում է մի քիչ մշկընկույզ, որի բույրը հիանալի կերպով բացահայտվում է տապակելիս:
Ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 600 գ
_Շաքարի փոշի 100 գ
_Կակաոյի փոշի 80 գ
_Կաթ 100 մլ
_Մշկընկույզ 2.5 գ
_Վանիլ 2 գ
_Մարգարին 70 գ
_Ձու 2 հատ
_Արևածաղկի ձեթ
Ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_400 գ ցորենի ալյուր խառնել մշկընկույզի, 40 գ շաքարի փոշու և 50 գ մարգարինի հետ: Խառնել այնպես, որ ստացվի մանր փշրանքներ:
_1 սպիտակուցը և 1 ձուն 70 մլ կաթով հարել: Ավելացնել դա փոշի զանգվածին, հունցել փափուկ խմոր և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե:
_200 գ ալյուրը խառնել կակաոյի, 60 գ շաքարի փոշու և մնացած մարգարինի հետ: Նույն կերպ, ստանալ փշուրներ, ավելացնել վանիլի և կաթի հետ հարած ձվի դեղնուցը: Ստացված խմորը թողեք 30 րոպե հանգստանա:
_Ալյուր ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա, երկու գույների խմորները գրտնակել առանձին և կտրել յուրաքանչյուր կողմը մոտ 8 մմ փոքր խորանարդներով :
_Տաքացրեք 300 մլ բուսական յուղ թավայի կամ կաթսայի մեջ: Լցրեք մի քանի կտոր խմոր եռացրած յուղի մեջ և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն:
Քաղցր «քարիկները» դնել անձեռոցիկի վրա, որ ավելցուկային ճարպը ներծծի: Աղանդերը պատրաստ է:
Երկու գույնի թխուկները տպավորիչ տեսք ունեն թափանցիկ ամանի մեջ և հարմար են նույնիսկ որպես քաղցր նվեր:
Ֆրանսիական թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: