Կաղամբով և լոլիկով պահածո. Թեթև, համեղ աղցան

Կաղամբով և լոլիկով պահածո Պահածոներ

Կաղամբով և լոլիկով պահածո. Անփոխարինելի է ձմռանը:

Երբ ես պահածո եմ փակում, բոլորին ներգրավում եմ: Ամուսինս օգնում է կտրատելիս, երեխաները լվանում են բանջարեղեններն ու մրգերը, իսկ ես ամեն ինչ դնում եմ բանկաների մեջ: Ես անընդհատ ինչ-որ նոր բան եմ փորձում, բայց կան նաև ժամանակով փորձված բաղադրատոմսեր: Ինչպես, օրինակ, տատիկի բաղադրատոմսով լոլիկը՝ կաղամբով: Այս համը ես հիշում եմ մանկուց և դեռ սիրում եմ:

Ձմեռային երեկոների համար տատիկս կարտոֆիլ էր տապակում և դրա հետ բացում մի բանկա կաղամբով հյութալի թթու լոլիկ: Մենք արագորեն զբաղեցնում էինք մեր տեղերը և ախորժակով ուտում, լռությունը խախտում էր միայն կաղամբի թեթևակի ճռճռոց: Եվ, իհարկե, բոլորը հավելաբաժին էին խնդրում: Մեր սեղանի շուրջ այժմ նույնն է: Ինչն ինձ ստիպում է ամեն տարի ավելի ու ավելի շատ փակել:

Ներկայացված բաղադրիչները բավարար են մեկ երեք լիտրանոց բանկայի համար:

Կաղամբով և լոլիկով պահածո

Կաղամբով և լոլիկով պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Լոլիկ 1.5 կգ

_Սպիտակ կաղամբ 1 հատ

_Շաքար 2 ճաշի գդալ

_Աղ 1 ճաշի գդալ

_Քացախ 100 մլ

_Դափնու տերև՝ ըստ ճաշակի

_ Համեմունքներ` ըստ ճաշակի

Կաղամբով և լոլիկով պահածո

Կաղամբով և լոլիկով պահածո

Կաղամբով և լոլիկով պահածո. Պատրաստման եղանակը

_Կաղամբը մանրացնել, լվանալ լոլիկը և մի քանի րոպե թողնել, որ ջուրը քամվի:

_Ստերիլիզացված բանկայի հատակին տեղադրել կաղամբի շերտ, 2 դափնու տերև և մի քանի պղպեղի հատիկ:

_Այնուհետև ավելացել լոլիկի շերտ: Այսպես շարել բանջարեղենը` բանկան ամբողջությամբ լցնելու համար:

_Լցնել եռացրած ջուրը բանջարեղենի վրա և թողնել 15 րոպե: Այնուհետև ջուրը կաթսայի մեջ քամել, ավելացնել աղ, շաքար և եռացնել:

_Հեղուկը նորից լցնել բանկայի մեջ, ավելացնել քացախը և անմիջապես փակել ստերիլ կափարիչներով:

_Շրջել բանկան, ծածկել տաք կտորով և թողնել ամբողջովին սառչի:

Կաղամբով և լոլիկով պահածո

Կաղամբով և լոլիկով պահածո

Այսքանը. լոլիկի եւ կաղամբի թթուն պատրաստ է: Վստահ եմ, որ ձեզ դուր կգա: Լոլիկը կարող է առանձին մատուցվել, իսկ կաղամբը`աղցանների մեջ օգտագործվել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մալականի թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք