Անպայման փորձեք թխել Արքայական գաթա յուրահատուկ խորիզով ձեր խոհանոցում։
Մեր այսօրվա գաղափարը պահանջում է պարզ մթերքներ, որոնք կան յուրաքանչյուր տանը:
Ալյուրը պահանջվում է թխվածքների շատ բաղադրատոմսերում: Փորձե՞լ եք երբևէ տապակել այն: Այս փոքրիկ հնարքն ունի իր առավելությունները.
Տապակած ալյուրը շատ ավելի համեղ է, քան սովորական ալյուրը։ Այն կարող է օգտագործվել ցանկացած բաղադրատոմսում, որը պահանջում է մի քանի ճաշի գդալ ալյուր:
Հեղուկների հետ տապակած ալյուրը շատ ավելի հեշտ է խառնվում և ավելի քիչ հավանական է, որ գնդիկներ առաջանան:
Ալյուրը կարող եք նախօրոք պատրաստել, որպեսզի հետո ժամանակ չկորցնեք արագ բաղադրատոմսերում։
Արքայական գաթա յուրահատուկ խորիզով. Բաղադրությունը
_ալյուր — 400 գ
_մածուն — 200 մլ
_կարագ — 180 գր
_ձու — 1 հատ
_սոդա — 1 թեյի գդալ
Խորիզի բաղադրիչներ
_ալյուր — 200 գր
_շաքարավազ — 200 գր
_բուսական յուղ — 100 մլ
Արքայական գաթա յուրահատուկ խորիզով. Պատրաստման եղանակը
_Կոշտ կարագը քերել ալյուրի մեջ։ Այնուհետև ձեռքերով մանրացնել բաղադրիչները։
_Մեջտեղում խորշ անել և լցնել 200 մլ մածուն։ Ավելացնել սպիտակուց, ինչպես նաև մեկ թեյի գդալ սոդա։
_Սկզբում խառնեք բաղադրիչները փոսիկի մեջ, իսկ հետո ամբողջությամբ։ Խմորը հունցել և մի քիչ ծածկել կափարիչով։
_Խորիզի համար միջին ջերմության վրա պետք է տապակել 200 գ ալյուրը։
_Այն լցնել տարայի մեջ և ավելացնել շաքարավազն ու բուսական յուղը։
_Այժմ խմորը բաժանել երկու մասի և գնդիկներ անել։
_Գրտնակել բարակ շերտեր։
_Մի շերտի վրա լցնել խորիզի կեսը և հավասարաչափ բաշխել։
_Վերևից ծածկել երկրորդ շերտով։
_Այս շերտի վրա քսել խորիզի մնացած մասը։
_Խորիզը տարածել և երկու շերտը միասին փաթաթել երկար ռուլետով։
_Գրտնակով թեթև գրտնակել ռուլետը, որպեսզի այն ավելի հարթ լինի:
_Ռուլետի վրա քսել հարած դեղնուց, վրան պատառաքաղով նախշեր անել և դանակով կտրատել եռանկյուններ։
_Գաթաները շարել ջեռոցի տապակի վրա:
_Թխել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում 30-35 րոպե:
Գաթան պատրաստ է!
Բոլորիդ մաղթում ենք բարի ախորժակ։
Տեսանյութ
Համով խորիզ 2 րոպեում