Այսօր թխելու ենք Տորթ Տղամարդու Իդեալ․ ամենահամեղ և հաջող բաղադրատոմսը կներկայացնեմ հենց հիմա։ Այս տարբերակով միշտ ստացվում է բարձր, քաղցր, փափուկ, համեղ, նուրբ։ Մի խոսքով արժե թխել։
Содержание
Տորթ Տղամարդու Իդեալ Բաղադրիչներ
Տորթ Տղամարդու Իդեալ խմոր
- Ձու — 6 հատ
- Շաքարավազ — 2 բաժակ
- Մեղր — 4 հալված գդալ
- Կարագ — 100 գր․
- Սոդա — 1,5 թ․ գդ․
- Ալյուր — 350 գր․ ալյուր
- Ընկույզ — 1 բժ․
Տորթ Տղամարդու Իդեալ Կրեմ
- Խտացրած կաթ- 1 բակա եփած տարբերակով + 1 բանկա սովորական
- Կարագ — 300 գր․
Կարող եք ցանկության դեպքում նաև կոնյակ ավելացնել թե խմորի մեջ, և թե կրեմի։
Տորթ Տղամարդու իդեալ Քայլ առ քայլ
- Սկսենք խմորից
- 6 ձու կոտրենք
- Շաքարավազ պետք է ավելացնենք երկու բաժակ 400 գրամ
- Խառնենք մի փոքր
- 100 գրամ կարագ դնենք այս զանգվածի մեջ
- Այն պետք է գոլորշու վրա եփվենք
- Բոլոր բաղադրիչները երբ որ հալվեն, մի փոքր փրփրեն կավելացնենք 2 լիքը ճաշի գդալ մեղր, եթե ձեր մեղրը հալված է ուրեմն 3-4 գդալ լցրեք
- Պետք է հիշենք, որ մեղրը չի կարելի ջերմամշակման ենթարկել, դրանից նա ոչ միայն ամբողջությամբ կորցնում է օգտակար բաղադրիչները, այլ նաև սկսում է թույներ արտադրել
- Կավելացնենք մեկուկես նոսր թեյի գդալ սոդա
- Շարունակենք խառնել
- Չենք թողնում եռա, այդ դեպքում և խմորի շերտերը մուգ կստացվեն, մեղրն էլ կքայքայվի
- Մի փոքր փրփրեց վերցնում ենք կրակից
- 2 ճաշի գդալ համեղ կոնյակ լցնենք, այս բաղադրիչը չանտեսեք, հաստատ համի մեջ տարբերություն է տալիս
- Ալյուր պետք է մաղելով լցնենք
- Օգտագործելու ենք ընդհանուր հաշվով 350 գրամ ալյուր
- Մեկ բաժակ ընկույզը մի փոքր մանրացրած վիճակում կավելացնենք խմորին
- Շատ մանրացված վիճակում չեմ սիրում ընկույզը, ամեն դեպքում հաճելի է ուտելու ընթացքում զգալ ընկույզը խմորի մեջ
- 3 շերտ ենք թխելու
- Խմորը մոտավոր երեք մասի բաժանենք
- Ջեռոցի տապակի յուղաթղթի վրա հերթով կթխենք շերտերը
- Ջեռոցի ջերմաստիճանի 180 աստիճանում մոտ 15-20 րոպեն բավարար է շերտերը թխվելու համար
- Արդեն համակարգիչը կընտրի ձեզանից մեկ հաջողակին, որը մեր կողմից կստանա նվեր
- Շերտերը հերթով թխելուց հետո ժամանակն է կրեմին անցնելու
- 300 գրամ կարագը պետք է հարիչով հարենք
- Շատ հաճախ եք հարցնում ինչից է կրեմը փսորում
- Լավ կրեմ ստանալու համար հարկավոր է նախ լավ կարագ օգտագործել, յուղայնությունը 82%-ից ոչ ցածր, կարագը պետք է լինի փափուկ սենյակային ջերմաստիճանի, ընդ-որում կրեմի յուրաքանչյուր բաղադրիչ պետք է լինի նույն ջերմաստիճանի․ շատ երկար հարելու դեպքում էր կարագի ջուրն ու յուղը առանձնանում է, բնական է կրեմը չի հաջողի
- Հուսով եմ այս պարզ խորհուրդներս կօգնեն ձեզ համեղ կրեմ ստանալու
- 2 բանկա խտացրած կաթ պետք է լցնենք
- Տղամարդու իդեալ տորթ ի մեջ շատերը 2 բանկան էլ եփած են լցնում, բայց ես խորհուրդ եմ տալիս մեկ բանկան եփած լցնել, երկրորդ բանկան սովորական խտացրած կաթ
- Հավատացեք այդպես շատ ավելի համեղ է ստացվում
- Ահա այսպիսի նուրբ գույնով կրեմ ստացվեց
- Խմորներն էլ արդեն սառել են
- Ժամանակն է տորթը հավաքելու
- Խմորի առաջին շերտին հաջորդում է առատ կրեմի շերտը, նույնը երկրորդ և երրորդ շերտին
- Կարելի է նաև կրեմի վրա ընկույզ շաղ տալ
- Վրայի շերտի վրա նույնպես կրեմի շերտ պետք է քսենք
- Դե արդեն զարդարանքն էլ ըստ ցանկության և ճաշակի՝ ընկույզով, քերած իրիս կոնֆետով, կակաոյի շերտով, կամ կարելի է խմորի եզրերից հանած փշրանքներով զարդարել
- Ցանկալի է սառնարանում 2-4 ժամ թողնել կրեմը լավ քաշի իր մեջ, նոր միայն կտրենք
- Տեսեք ինչ գայթակղիչ և համեղ տեսք ունի Տղամարդու այս իդեալը
Դե ինչ բարի ախորժակ։