Եթե պատրաստեք Բալը առանց շաքարի, կարող եք մառանում պահպանել այս հիանալի պահածոն:
Շատ հաճելի է ամառային վիտամինների բաժին ստանալ ձմռան ցրտաշունչ օրերին: Ես ձեզ հետ կիսվում եմ առանց շաքարի պատրաստվող բալի բաղադրատոմսով։ Կորիզներով պտուղները հիանալի պահպանվում են։
Այս բալը պատրաստելու համար նույնիսկ կարիք չկա ստերիլիզացնել բանկաները: Ընդհանուր առմամբ, ամբողջ գործընթացը տևում է ոչ ավելի, քան 20 րոպե:
Բալը առանց շաքարի. Բաղադրիչներ
_Բալ 1 կգ
_Ջուր՝ ըստ ճաշակի
_Կիտրոնաթթու ըստ ճաշակի
Բալը առանց շաքարի. Պատրաստման եղանակը
_Մաքուր բանկաները լցնել բալով։
_Ջուրը հասցնել եռման աստիճանի և լցնել բանկաները մինչև ծայրը։ Անմիջապես ծածկեք դրանք կափարիչներով:
_Բանկաները ծածկել վերմակով և թողնել 20-30 րոպե։
_Այնուհետև բանկաների ջուրը դատարկեք կաթսայի մեջ:
_Բալի ջրին ավելացրեք ևս 100 մլ սովորական ջուր և հասցրեք եռման։
_Կեռասի յուրաքանչյուր բանկայի վրա ավելացրեք 0,5 թեյի գդալ կիտրոնաթթու:
_Փակեք բանկաները, ծածկեք դրանք վերմակով և թողեք մեկ օր։
Ձմռան համար առանց շաքարավազի բալի այս բաղադրատոմսը հատկապես դուր կգա շաքարախտով հիվանդներին և նրանց, ովքեր փորձում են սննդակարգից բացառել քաղցրեղենը: Բացի այդ, շաքարը չի խաթարի բալի բնական համը:
Այս բաղադրատոմսով պատրաստված բալը կարելի է օգտագործել ցանկացած եղանակով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա կոնյակով