Բորշչի սոուս կամ ճակնդեղի աղցան
Այս բորշչային լցոնը ամենահամեղն է, որը կարող եք պատկերացնել: Որովհետև սա իսկական ճակնդեղի աղցան է, կծու և շատ բուրավետ՝ բուլղարական պղպեղի և սխտորի շնորհիվ:
Այս աղցանն արդեն այդ տեսքով կարող եք օգտագործել ուղղակի հացով, կամ խաշած կարտոֆիլի հետ: Դե իսկ եթե այն ավելացնեք բորշչի մեջ, ապա դրանից կշտանալ չի լինի:
Содержание
Բորշչի սոուս կամ ճակնդեղի աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ճակնդեղ — 2 կգ
- լոլիկ — 700 գրամ
- աղ — 1 ճաշի գդալ
- շաքար — 0,5 բաժակ
- բուլղարական պղպեղ — 250 գրամ
- սոխ — 250 գրամ
- մի բաժակ արևածաղկի ձեթ
- քացախ — 5 ճաշի գդալ
- սխտոր — 2 գլուխ
Բորշչի սոուս կամ ճակնդեղի աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Ճակնդեղը կարելի է քերել կամ կտրատել բարակ շերտերով:
- Բուլղարական պղպեղը նույնպես մարացնել բարակ շերտերով:
- Կտրել սոխը և լոլիկը խորանարդիկներով:
- Խառնել ճակնդեղին լոլիկը, պղպեղը և սոխը: Ավելացնել շաքար, աղ և արևածաղկի ձեթ:
- Բոլոր բանջարեղենները թույլ կրակի վրա 1 ժամ եփել:
- Սոուսը պատրաստ լինելուց 10-15 րոպե առաջ ավելացնել շատ մանր կտրատած, կամ ճզմած սխտորը:
- Վերջում ավելացնել քացախը, լավ խառնել ամբողջը:
- Լցնել տաք սոուսը ստերիլիզացված բանկաների մեջ և անմիջապես փակել: Փաթաթել պետք չէ, թող այդպես սառչի:
Բորշչի սոուսը կամ ճակնդեղի աղցանը պատրաստ է: Դուք կարող եք այն պահել սենյակային ջերմաստիճանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
ճակնդեղով համեղ ուտեստ