Ելակ ձմռան համար. Մենք ելակ չենք գնում, բայց ամբողջ ձմեռ ուտում ենք
Սեզոնին մենք միշտ տարբերակներ ենք փնտրում, թե ինչպես պահպանել հատապտողները հնարավորինս թարմ վիճակում:
Քանի դեռ սեզոնն է թարմ բանջարեղենի, մրգերի և հատապտուղների համար, մենք պետք է ոչ միայն վայելենք թարմ համերն ու բույրերը, այլ նաև նախապատրաստվենք ձմռանը, որպեսզի հետագայում խանութում բարձր գներով մթերքներ չգնենք, մանավանդ, որ դրանք պահպանելու համար երբեմն վնասակար քիմիական նյութեր են օգտագործվում:
Содержание
Ելակ ձմռան համար. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
- Ելակ
- շաքար
Ելակ ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ հատապտուղները և դնել դրանք սրբիչի վրա, չորացնել դրանք:
- Ցամաքած հատապտուղները զգուշորեն դնել բաժիններով տոպրակների մեջ, փակում տոպրակը, սեղմելով հանել օդը և տոպրակը դնել սառնարանում:
- Հատապտուղների մնացած մասը դնել պլաստմասե տարաների մեջ և ծածկել շաքարով:
- Արդեն թեթևակի վասված հատապտուղների վրա լցնել շաքար: 1 կգ հատապտուղների համար վերցնել 500 գ շաքար, հարել այս զանգվածը սուզվող բլենդերով մինչև հարթվի:
- Ստացված զանգվածը լցնել ելակով տարաների մեջ, ծածկեք դրանք կափարիչներով և նույնպես դնել սառնարանում:
Այս տարբերակը հիանալի է այն սոուսների համար, որոնք մենք լցնում ենք շոռակարկանդակների, նրբաբլիթների և այլ աղանդերի վրա:
Ելակ ձմռան համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա