Ելակ ձմռան համար. Մենք ելակ չենք գնում, բայց ամբողջ ձմեռ ուտում ենք

Ելակ ձմռան համար Պահածոներ

Ելակ ձմռան համար. Մենք ելակ չենք գնում, բայց ամբողջ ձմեռ ուտում ենք

Սեզոնին մենք միշտ տարբերակներ ենք փնտրում, թե ինչպես պահպանել հատապտողները հնարավորինս թարմ վիճակում:

Քանի դեռ սեզոնն է թարմ բանջարեղենի, մրգերի և հատապտուղների համար, մենք պետք է ոչ միայն վայելենք թարմ համերն ու բույրերը, այլ նաև նախապատրաստվենք ձմռանը, որպեսզի հետագայում խանութում բարձր գներով մթերքներ չգնենք, մանավանդ, որ դրանք պահպանելու համար երբեմն վնասակար քիմիական նյութեր են օգտագործվում:

Ելակ ձմռան համար

Ելակ ձմռան համար. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները

  • Ելակ
  • շաքար

Ելակ ձմռան համար

Ելակ ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ հատապտուղները և դնել դրանք սրբիչի վրա, չորացնել դրանք:
  2. Ցամաքած հատապտուղները զգուշորեն դնել բաժիններով տոպրակների մեջ, փակում տոպրակը, սեղմելով հանել օդը և տոպրակը դնել սառնարանում:
  3. Հատապտուղների մնացած մասը դնել պլաստմասե տարաների մեջ և ծածկել շաքարով:
  4. Արդեն թեթևակի վասված հատապտուղների վրա լցնել շաքար: 1 կգ հատապտուղների համար վերցնել 500 գ շաքար, հարել այս զանգվածը սուզվող բլենդերով մինչև հարթվի:
  5. Ստացված զանգվածը լցնել ելակով տարաների մեջ, ծածկեք դրանք կափարիչներով և նույնպես դնել սառնարանում:

Ելակ ձմռան համար

Այս տարբերակը հիանալի է այն սոուսների համար, որոնք մենք լցնում ենք շոռակարկանդակների, նրբաբլիթների և այլ աղանդերի վրա:

Ելակ ձմռան համար պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա

Խնդրում ենք Գնահատեք