Թթու դրած կծու կաղամբ. Ամենահարմար նախուտեստը
Կաղամբի թթուն ամուր արմատավորված է աշխարհի բազմաթիվ խոհանոցներում: Այն շարունակում է մնալ մատչելի մթերք, որը հարուստ է վիտամին C- ով: Սա պարզ նախուտեստ է, որն անփոխարինելի է ամենատարբեր սեղաններին:
Թթու կաղամբը շատի հեշտ է պատրաստվում, բայց երբեմն համի խնդիր է առաջանում: Դրա համար ավելացնում ենք կծու պղպեղ, որն իդեալական կդարձնի այն: Կաղամբի թթվի համար օգտագործվում են նեխուր, սխտոր և մի փոքր ճակնդեղ:
Թթու դրած կծու կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սպիտակ կաղամբ 2 կգ
- Գազար 4 հատ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Չիլի պղպեղ 1 հատ
- Ջուր 1 լ
- Շաքար 100 գ
- Աղ 2 ճաշի գդալ
- Պղպեղ 10 հատ
- Դափնու տերև 4 հատ
- Մեխակ 5 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
- Քացախ 100 մլ
Թթու դրած կծու կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
- Առաջին հերթին լվանալ և մանրացնել կաղամբը ձեզ հարմար ցանկացած եղանակով: Գազարը խոշոր քերիչով քերել, սխտորը և կծու պղպեղը կտրատել մանր կտորներով կամ բարակ շերտերով:
- Պատրաստել մարինադը. Լուծել շաքարը մեկ լիտր ջրի մեջ, ավելացնել աղ, պղպեղ, մեխակ, դափնու տերևներ և եռացնել: Հեռացրեք կրակից և թող սառչի: Համեմունքների խառնուրդի մեջ լցնել յուղ և քացախ (9%):
- Կաղամբը լցնել հարմար տարայի մեջ պարբերաբար ավելացնելով սխտոր և պղպեղ և ծածկել մարինադով:
- Վրան ծանրոց դնել և ապագա խրթխրթան նախուտեստը թողեք սառնարանում 24 ժամ:
Թթու կաղամբի առավելությունն այն է, որ դրա համար կարելի է ցանկացած կաղամբ վերցնել: Ավելի երիտասարդ կաղամբով այն ավելի արագ կպատրաստվի: Հաճելին այն է, որ կծու նախուտեստը կարելի է երկար պահել սառնարանում:
Կարող եք մատուցել այն մսով ուտեստների հետ. Կծու կողմնակի ուտեստը հատկապես հաճելի է կրակի վրա խորոված կամ ջեռոցում տապակած խոզի մսի համն ընդգծելու համար:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Մալականի թթու