Խրթխրթան վարունգները կիտրոնաթթվով պատրաստվում են բացարձակապես առանց քացախ օգտագործելու: Այդ պատճառով դրանք ստացվում են շատ համեղ ու քնքուշ:
Դուք կարող եք դրանք պահել նույնիսկ սենյակային ջերմաստիճանում, առանց վախենալու, որ կփչանան: Միթե սա հրաշք չէ:
Խրթխրթան վարունգներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
3 լիտր բանկայի համար
_Վարունգ
_Կիտրոնաթթու 2 թեյի գդալ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Պղպեղի սև հատիկներ 2-3 հատ
_Բալի տերև 2 հատ
_Կծու պղպեղ 1-2 հատ
_Սխտոր 2-3 պճեղ
_Դափնու տերեւ 2 հատ
_Ծովաբողկի տերև 1-2 հատ
_Նեխուր 1-2 ցողուն
_Սամիթի սերմեր կամ թարմ սամիթ:
Խրթխրթան վարունգներ. Պատրաստման եղանակը
_Առաջին հերթին պետք է ուշադիր լվանալ բանկաները և ստերիլիզացնել դրանք: Այնուհետև բանկայի տակ դնել բալի տերևներ, դափնու տերևներ, կտրատած սխտոր, մի քիչ կծու պղպեղ, ծովաբողկի տերևներ, նեխուր, սամիթի սերմեր:
_Հիմա լցնել բանկաների մեջ վարունգը: Այնուհետև ավելացնել սև պղպեղի հատիկներ: Լցնել եռման ջուրը մինչև բանկայի պռունկը, ծածկել ստերիլիզացված կափարիչներով, և թողնել 20-30 րոպե:
_Ջուրը նորից ետ լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ, շաքար, մանրակրկիտ խառնել: Կաթսայի հեղուկը հասցնել եռման: Մինչ ջուրը եռում է, կիտրոնաթթուն ավելացնել բանկաների մեջ:
_Լցնել եռացրած մարինադը ուղղակի վարունգի վրա, ծածկել կափարիչներով և անմիջապես փակել: Շրջել բանկաները գլխիվայր, փաթաթել ծածկոցով, մինչև ամբողջովին սառչեն:
Վարունգները աներևակայելի համեղ են, մաքուր, թափանցիկ մարինադով: Ձմռանը նրանք կուրախացնեն ձեզ և ձեր սիրելիներին:
Խրթխրթան վարունգներ կիտրոնաթթվով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: