Խրթխրթան վարունգը կիտրոնի շերտերով և առանց քացախի ստացվում է անուշահոտ, համեղ, պարզապես հիանալի խորտիկ է ցանկացած տոնական սեղանի համար:
Խրթխրթան վարունգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ
_Կիտրոնի շերտ 1 — 2 հատ 1 բանկայի համար
_Քաղցր պղպեղ 1 հատ
_Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 2 պճեղ մեկ բանկայի համար
_Դափնու տերև 1 հատ
_Պղպեղի հատիկներ 5 հատ
Մարինադի համար ձեզ հարկավոր է
_Ջուր 1 լ
_Աղ 50 գ
_Շաքար 120 գ
_Կիտրոնաթթու 1 թեյի գդալ
Խրթխրթան վարունգ. Պատրաստման եղանակը
_Լավ լվանալ վարունգը: Եթե բանջարեղենը մի քիչ թույլ է, կարելի է մի քանի ժամով սառը ջրի մեջ լցնել դրանք:
_Կտրել վարունգի պոչերը երկու կողմերից:
_Սամիթը և մնացած բոլոր կանաչիներն ու համեմունքները լցնել մաքուր բանկաների մեջ:
_Հնարավորինս խիտ դասավորել վարունգները, կիտրոնի շերտերը, սխտորի և պղպեղի կտորները:
_Եռման ջուր լցնել, ծածկել կափարիչով և թողնել 20 րոպե:
_Ջուրը քամել և լուծել դրա մեջ աղը, շաքարն ու կիտրոնաթթուն: Եռացնել, լցնել բանկաների մեջ, փակել կափարիչները:
_Բանկաները շրջել և թողնել սառչի:
Նման նախուտեստը պարզապես կատարյալ է՝ թեթև, ցիտրուսային բույրով և հաճելի թթվայնությամբ: Վարունգը հարմար է պարզապես այդպես մատուցելու կամ աղցանների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու