Շատ տնային տնտեսուհիների հետաքրքրում է այն հարցը, թե արդյո՞ք պանիրը կարող է սառեցվել հետագա պահեստավորման համար:
Օրինակ, կան իրավիճակներ, երբ դուք գնել եք շատ պանիր լավ գնով, և դրա հետ ինչ -որ բան պետք է անել: Կամ դուք մեկնում եք երկար ժամանակով և չեք ցանկանում, որ սառնարանում գտնվող սնունդը փչանա: Նման իրավիճակներում կոշտ պանիրը կարող է սառեցվել:
Այնուհետև սառեցված պանիրն ամենից հաճախ օգտագործվում է պիցցա կամ մակարոնեղեն պատրաստելու համար: Հալված պանիրը կարող է փշրվել կտրման պահին, ուստի ավելի լավ է այն նախապես քերել կամ կտրատել անհրաժեշտ չափի շերտերով (օրինակ՝ տաք սենդվիչներ պատրաստելու համար): Հալվելուց հետո այդ պանիրը պետք է ուտել մի քանի օրում:
Լավագույնն այն է, որ պանիրը մաս -մաս սառեցնեք` այնքան, որքան ձեզ հարկավոր է մեկ ուտեստ պատրաստելու համար: Պանիրը կարելի է սառեցնել փոքր մասերով, շերտերով (շատ հարմար է նման պանիր օգտագործել տաք սենդվիչներ պատրաստելու համար) կամ քերել խոշոր քերիչով:
Սառեցված պանիր. Բաղադրությունը
_Կոշտ պանիր
Մեզ պետք կլինի.
_Դանակ
_Կտրման տախտակ
_Տոպրակներ սառեցման համար
_Փայլաթիթեղ
_Յուղաթուղթ
Սառեցված պանիր. Ինչպես սառեցնել պանիրը
_Աշխատանքի համար մեզ անհրաժեշտ է կոշտ պանիր, դանակ, սառնարանային տոպրակներ, կտրող տախտակ, փայլաթիթեղ, մագաղաթ:
_Կտրել պանիրը մասերի: Լավագույն տարբերակը 100-150 գրամ է:
_Պանրի յուրաքանչյուր կտորը փաթաթել յուղաթղթով, այնուհետև փայլաթիթեղով:
_Դնել պատրաստված պանրի կտորները սառեցման տոպրակի մեջ: Տոպրակից հնարավորինս հեռացնել օդը և այն դնել սառնարանում՝ պահեստավորման:
Բարի վայելում: