Սառեցված պանիր. Ինչպես կարելի է կոշտ պանիրը պահպանել երկար ժամանակ

Սառեցված պանիր ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շատ տնային տնտեսուհիների հետաքրքրում է այն հարցը, թե արդյո՞ք պանիրը կարող է սառեցվել հետագա պահեստավորման համար:

Օրինակ, կան իրավիճակներ, երբ դուք գնել եք շատ պանիր լավ գնով, և դրա հետ ինչ -որ բան պետք է անել: Կամ դուք մեկնում եք երկար ժամանակով և չեք ցանկանում, որ սառնարանում գտնվող սնունդը փչանա: Նման իրավիճակներում կոշտ պանիրը կարող է սառեցվել:

Սառեցված պանիր

Այնուհետև սառեցված պանիրն ամենից հաճախ օգտագործվում է պիցցա կամ մակարոնեղեն պատրաստելու համար: Հալված պանիրը կարող է փշրվել կտրման պահին, ուստի ավելի լավ է այն նախապես քերել կամ կտրատել անհրաժեշտ չափի շերտերով (օրինակ՝ տաք սենդվիչներ պատրաստելու համար): Հալվելուց հետո այդ պանիրը պետք է ուտել մի քանի օրում:

Լավագույնն այն է, որ պանիրը մաս -մաս սառեցնեք` այնքան, որքան ձեզ հարկավոր է մեկ ուտեստ պատրաստելու համար: Պանիրը կարելի է սառեցնել փոքր մասերով, շերտերով (շատ հարմար է նման պանիր օգտագործել տաք սենդվիչներ պատրաստելու համար) կամ քերել խոշոր քերիչով:

Սառեցված պանիրՍառեցված պանիր. Բաղադրությունը

_Կոշտ պանիր

Մեզ պետք կլինի.

_Դանակ

_Կտրման տախտակ

_Տոպրակներ սառեցման համար

_Փայլաթիթեղ

_Յուղաթուղթ

Սառեցված պանիր

Սառեցված պանիր. Ինչպես սառեցնել պանիրը

_Աշխատանքի համար մեզ անհրաժեշտ է կոշտ պանիր, դանակ, սառնարանային տոպրակներ, կտրող տախտակ, փայլաթիթեղ, մագաղաթ:

_Կտրել պանիրը մասերի: Լավագույն տարբերակը 100-150 գրամ է:

_Պանրի յուրաքանչյուր կտորը փաթաթել յուղաթղթով, այնուհետև փայլաթիթեղով:

Սառեցված պանիր

_Դնել պատրաստված պանրի կտորները սառեցման տոպրակի մեջ: Տոպրակից հնարավորինս հեռացնել օդը և այն դնել սառնարանում՝ պահեստավորման:

Բարի վայելում:

Խնդրում ենք Գնահատեք