Ինքնուրույն պատրաստեք Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ, եթե չեք ցանկանում գնել քաղցրավենիքներ, չնայած այժմ անհնար է գտնել մի խանութ, որտեղ տարբեր թխուկներով վաճառասեղան չլինի։
Մարդիկ տարբեր ժամանակներում օգտագործել են թխուկները տարբեր ձևերով։ Այս աղանդերի ֆունկցիոնալությունը այնքան բազմազան էր, որ կային հատուկ գինու թխվածքաբլիթների բաղադրատոմսեր:
Այժմ այս տեսակի աղանդերը ալկոհոլի հետ չեն օգտագործում։ Հավանական է, որ նման միտումը դադարել է տարածված լինել այն բանից հետո, երբ թխվածքաբլիթները ներթափանցեցին զանգվածային սպառման մշակույթ:
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ
_կաթնաշոռ — 200 գ
_կոկոսի փաթիլներ — 4 ճաշի գդալ
_կարագ — 80 գ
_շաքարավազ — 6 ճաշի գդալ
_աղ — մի պտղունց
_փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_ալյուր — 200 գ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Կաթնաշոռին ավելացնել կարագ, լցնել երկու ճաշի գդալ շաքարավազ, աղ և խառնել մինչև հարթ լինի։ Կաթնաշոռի զանգվածին կարելի է ավելացնել նաև վանիլային շաքար՝ ըստ ճաշակի։
_Ալյուրը փխրեցուցիչով մաղել կաթնաշոռային զանգվածի մեջ, հունցել առաձգական և խիտ խմորը։
_Խմորի գունդը բաժանել երկու մասի, գրտնակել մեկ սմ-ից բարակ շերտերով։
_Հավասարեցնել շերտերը եզրերի երկայնքով՝ ստեղծելով ուղղանկյուններ։ Շերտերի մակերեսին շաքարավազ և կոկոսի փաթիլներ ցանել, փաթաթել ռուլետի նման։
_Ռուլետները բաժանել մոտ 3-5 սմ երկարությամբ կտորների, ապագա թխվածքաբլիթները դնել յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա։
_Թխվածքաբլիթները պետք է թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե։
Պատրաստ լինելուց հետո չմոռանաք թխվածքաբլիթներին ցանել շաքարի փոշի։ Կաթնաշոռի շնորհիվ այն ներսից փափուկ և քնքուշ է ստացվում, շատ քաղցր է, կոկոսի երանգով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ