Ազնվամորին իր հյութով. Առողջարար, բնական և համեղ աղանդեր
Ես չեմ կարող ինձ քաղցրասեր անվանել, բայց չեմ կարող հրաժարվել մուրաբայից: Կարևոր չէ, թե ինչի մուրաբա կլինի: Դրանց հիման վրա մրգային ըմպելիքներ եմ պատրաստում, թխում եմ կարկանդակներ:
Միակ բանը, որ ինձ միշտ զգաստացնում էր՝ շաքարավազի հսկայական քանակությունն էր: Երբեմն հատապտուղները և շաքարավազը վերցվում են 1 -ին՝ 1 հարաբերությամբ: Բայց, երբ ինձ ասացին, թե ինչպես պատրաստել ազնվամորին իր հյութով, ես այլևս չեմ անհանգստանում:
Դրա պատրաստման համար օգտագործվում է 1 -ին՝ 10 -ի համամասնությունը: Մեկ գդալ շաքար է պետք 100 գ հատապտուղների համար և ընդամենը կես բաժակ՝ մեկ կիլոգրամի համար: Կարո՞ղ եք պատկերացնել, թե որքան ավելի օգտակար է սա և այն չի թթվում:
Կիսվում եմ այդ հրաշք բաղադրատոմսով:
Ազնվամորին իր հյութով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ազնվամորի 1 կգ
_Շաքար 150 գ
Ազնվամորին իր հյութով. Պատրաստման եղանակը
_Ազնվամորին ծածկել շաքարով, խառնել և թողնել երկու ժամ, որպեսզի հյութը դուրս գա:
_Այնուհետև նորից խառնել: Հատապտուղները կկնճռոտվեն, բայց այդպես էլ պետք է լինի:
_Լցնել ազնվամորին բանկաների մեջ: Ծածկել և շարել կաթսայի մեջ՝ ջուրը լցնելով մինչև բանկաների ուսերը:
_Ստերիլիզացնել եռալուց հետո՝ 15 րոպե: Պատրաստ է:
Հետաքրքիր փաստ. Եթե ցանկանում եք, որ ազնվամորին ավելի երկար պահվի, պետք չի լվանալ այն պատրատելուց առաջ: Նման ցածր շաքարի պարունակության դեպքում չափազանց խոնավությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ պահպանման ժամկետի վրա: Բայց ամեն դեպքում, սեփական հյութով ազնվամորի պատրաստելը պարզ ու հարմար է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա կոնյակով