Ազնվամորու մուրաբա. Այս չքնաղ համն անպայման ունեցեք ձեր մառանում:
Ազնվամորին ինքնին անուշահոտ, քաղցր նրբություն է, և եթե դրան ավելացնում եք նաև բանան, ապա զարմանալի համ ու բույր եք ստանում:
Ազնվամորու մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ազնվամորի 1 կգ
_Բանան 250 գ
_Շաքար 800 գ
_Կիտրոնաթթու 1 թեյի գդալ, կամ կիտրոնի հյութ
Ազնվամորու մուրաբա. Պատրաստման եղանակը
_Հատապտուղները մանրացնել սուզվող բլենդերով և զանգվածը լցնել հաստ հատակով և պատերով կաթսայի մեջ:
_Կտրել բանանը փոքր կտորներով և խառնել հատապտուղի խյուսի հետ:
_Ավելացնել շաքար, կիտրոնաթթու կամ քամել մի ամբողջ կիտրոնի հյութ:
Հուշում. Դուք կարող եք նաև պատրաստել սառեցված հատապտուղներից այդպիսի մուրաբա՝ պարզապես նախապես հալեցնելով այն:
_Տապակը դնել գազօջախի վրա և եփել մարմանդ կրակով, երբեմն խառնել:
_Երբ մուրաբան եռում է, թուլացնել կրակը և եփել 20 րոպե՝ հիշելով, որ փրփուրը պետք է հավաքել:
Հուշում. Եթե ձեզ դուր է գալիս ավելի թանձր մուրաբա, ապա եփեք 40 րոպե:
_Մուրաբան լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, ամուր փակել կափարիչները, շրջել և ծածկոցով փաթաթած թողնել այնքան ժամանակ, մինչև ամբողջովին սառչի:
Կարող եք նաև ազնվամորու մուրաբան եփել ընկույզով՝ գետնանուշն ավելի լավն է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա կոնյակով