Ազնվամորու մուրաբա. Անուշաբույր և անմահական համեղ քաղցրավենիք

Ազնվամորու մուրաբա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ազնվամորու մուրաբա. Այս չքնաղ համն անպայման ունեցեք ձեր մառանում:

Ազնվամորին ինքնին անուշահոտ, քաղցր նրբություն է, և եթե դրան ավելացնում եք նաև բանան, ապա զարմանալի համ ու բույր եք ստանում:

Ազնվամորու մուրաբա

Ազնվամորու մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ազնվամորի 1 կգ

_Բանան 250 գ

_Շաքար 800 գ

_Կիտրոնաթթու 1 թեյի գդալ, կամ կիտրոնի հյութ

Ազնվամորու մուրաբա

Ազնվամորու մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

_Հատապտուղները մանրացնել սուզվող բլենդերով և զանգվածը լցնել հաստ հատակով և պատերով կաթսայի մեջ:

_Կտրել բանանը փոքր կտորներով և խառնել հատապտուղի խյուսի հետ:

_Ավելացնել շաքար, կիտրոնաթթու կամ քամել մի ամբողջ կիտրոնի հյութ:

Հուշում. Դուք կարող եք նաև պատրաստել սառեցված հատապտուղներից այդպիսի մուրաբա՝ պարզապես նախապես հալեցնելով այն:

_Տապակը դնել գազօջախի վրա և եփել մարմանդ կրակով, երբեմն խառնել:

_Երբ մուրաբան եռում է, թուլացնել կրակը և եփել 20 րոպե՝ հիշելով, որ փրփուրը պետք է հավաքել:

Հուշում. Եթե ձեզ դուր է գալիս ավելի թանձր մուրաբա, ապա եփեք 40 րոպե:

_Մուրաբան լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, ամուր փակել կափարիչները, շրջել և ծածկոցով փաթաթած թողնել այնքան ժամանակ, մինչև ամբողջովին սառչի:

Ազնվամորու մուրաբա

Կարող եք նաև ազնվամորու մուրաբան եփել ընկույզով՝ գետնանուշն ավելի լավն է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա կոնյակով

Խնդրում ենք Գնահատեք