Փափուկ, փխրուն, շատ ախորժելի թխվածքաբլիթներ մատչելի մթերքներով՝ թեյի և խորտիկի համար:
Ամեն ինչ արվում է շատ պարզ և արագ։
Ախորժելի թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն 180 մլ
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 60 գր
_Վանիլին մի պտղունց
_Մի պտղունց աղ
_Բուսական յուղ 100 մլ
_Ալյուր մոտ 400 գր
_Փխրեցուցիչ 10 գր
_Շաքարավազ և դարչին՝ ցանելու համար
Ախորժելի թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Մթերքները նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի ամեն ինչ լինի նույն ջերմաստիճանում։
_Ձուն աղի, շաքարավազի և վանիլինի հետ հարել հարիչով, մինչև հարթ լինի և շաքարավազը լուծվի։
_Լցնել մածունը և բուսական յուղը, լավ խառնել։
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ, լցնել հեղուկ զանգվածի մեջ, շաղախել խմորը, մինչև դառնա հարթ և փափուկ, ոչ կպչուն։
_Սեղանին ալյուր ցանել և խմորի շերտը գրտնակել մինչև 5 մմ հաստությամբ:
_Կարելի է կտրատել տարբեր ձևերով կամ պարզապես կտրատել դանակով, ինչպես ցանկանում եք։
_Շերտին նախապես դարչինի հետ խառնված շաքարավազ ցանել։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և շարել թխվածքաբլիթները։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 15 — 20 րոպե, բայց արդեն ըստ ջեռոցի, թխվածքաբլիթները պետք է լավ կարմրած լինեն։
_Տապակը հանել ջեռոցից և թողնել սառչի։
Այս համեղ թխվածքաբլիթը մատուցում եմ կաթով, թեյով, կակաոյով: Սրանք շատ պարզ են, բայց դուր կգան ամբողջ ընտանիքին և հատկապես երեխաներին։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մեղրով շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթ