Աղցան առանց մսի. Թեթև ու համեղ նախուտեստ
Ամանորից հետո շատերս ենք հոգնել մսային ուտեստներից և աղցաններից: Սեղանններին այդպիսի նախուտեստները շատ էին: Վերջերս ես նախընտրում եմ համեղ ու հասարակ Երազ աղցանը: Այն լիովին համապատասխանում է իր անվանը:
Եթե դուք նույնպես ցանկանում եք բազմազանեցնել ձեր սննդակարգը առանց մսի աղցանով, ես ուրախությամբ կկիսվեմ ձեզ հետ այս բաղադրատոմսով: Ուտեստի բաղադրիչները պարզապես կատարյալ են: Եվ եթե ուզում եք ուտեստն ավելի հագեցնող դարձնել, խորհուրդ ենք տալիս ավելացնել խաշած կարտոֆիլ:
Աղցան առանց մսի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Գազար 200 գ
- Խնձոր 300 գ
- Կոշտ պանիր 140 գ
- Ձու 4 հատ
- Մայոնեզ 60 գ
- Սոխ 90 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Կանաչիներ` ըստ ճաշակի
Աղցան առանց մսի. Պատրաստման եղանակը
- Սոխը մանրացնել և վրան եռացրած ջուր լցնել: Մի քանի րոպե անց սոխից ջուրը քամել:
- Պանիրը և գազարը քերել մանր քերիչով, իսկ խաշած ձվերն ու խնձորը խոշոր քերիչով վրա:
- Այժմ հավաքել աղցանը: Լցնել սոխ, ապա` մայոնեզի ցանցը, խնձորը, նորից մայոնեզի ցանց, ձու, մի քիչ աղ, մայոնեզ, գազար, մայոնեզ, պանիր:
- Նախուտեստը զարդարել կտրատած կանաչիներով, ծածկեք պլաստիկ թաղանթով և պահել սառնարանում առնվազն մեկ ժամ:
Եթե ձեզ անհանգստացնում է մայոնեզի կալորիականությունը, խորհուրդ եմ տալիս պատրաստել տնական տարբերակը: Այս բաղադրիչը հանգիստ կարելի է փոխարինել թթվասերով կամ հունական մածունով, որը, ի դեպ, հեշտությամբ կարելի է պատրաստել սեփական ձեռքերով:
Աղցանն առանց մսի պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Աղցան