Աղցան Հիացմունք. Զարմանալի համ և բույր
Հիանալի է ինչպես տոնական, այնպես էլ ամենօրյա սեղանի համար: Խենթորեն քնքուշ, հյութալի և համեղ: Բոլոր բաղադրիչները հիանալի կերպով զուգորդվում են միմյանց հետ և ստեղծում համեղ ներդաշնակություն:
Աղցանի հենց անունն ինքնին խոսուն է: Բոլոր շերտերը հիանալի կերպով զուգորդվում են միմյանց հետ ՝ ստեղծելով հիանալի համ:
Содержание
Աղցան Հիացմունք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Վարունգ 2-3 հատ
- Խոզապուխտ 300-350 գ
- 2 սոխ
- Ձու 3-4 հատ
- Սալորաչիր 200 գ
- Պանիր 300 գ
Մարինադ սոխի համար
- Շաքար 1 թեյի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Քացախ 9% 2/3 թեյի գդալ
- Եռման ջուր
Աղցան Հիացմունք. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում պատրաստել սոխի մարինադը: Դրա համար պետք է այն կտրել օղակներով, ավելացնել աղ, շաքար, լցնել քացախ և եռման ջուր: Թողնել մարինացվի առնվազն 15 րոպե:
- Վարունգը և խոզապուխտը կտրել բարակ շերտերով:
- Վերցնել մատուցման ափսեն, առաջին շերտով դնել կտրտած վարունգը, վրան քսել մայոնեզ, ապա մանրացված խոզապուխտի շերտ լցնել, կրկին մայոնեզ քսել:
- Հաջորդ շերտով լցնել մարինացված սոխը, քսել մայոնեզով, վրա լցնել խոշոր քերիչով քերած ձվերի շերտ, թեթև աղ և պղպեղ անել: Ձվի շերտի վրա մայոնեզի ցանց անել:
- Այժմ, լվացված և թղթե սրբիչով չորացրած սալորաչիրը դնել ձվերի վրա, քսել մայոնեզ:
- Վերջին շերտով լցնել խոշոր քերիչով քերած պանիրը:
- Աղցանը դնել սառնարանում 1 ժամով ներծծման համար, ծածկելով սննդային թաղանթով: Այդպես աղցանը կխոնավանա և կդառնա շատ ավելի համեղ:
Աղցան Հիացմունքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան