Աղցան Հիացմունք. Զարմանալի համ և բույր

Աղցան Հիացմունք ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Աղցան Հիացմունք. Զարմանալի համ և բույր

Հիանալի է ինչպես տոնական, այնպես էլ ամենօրյա սեղանի համար: Խենթորեն քնքուշ, հյութալի և համեղ: Բոլոր բաղադրիչները հիանալի կերպով զուգորդվում են միմյանց հետ և ստեղծում համեղ ներդաշնակություն:

Աղցանի հենց անունն ինքնին խոսուն է: Բոլոր շերտերը հիանալի կերպով զուգորդվում են միմյանց հետ ՝ ստեղծելով հիանալի համ:

Աղցան Հիացմունք

Աղցան Հիացմունք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Վարունգ 2-3 հատ
  • Խոզապուխտ 300-350 գ
  • 2 սոխ
  • Ձու 3-4 հատ
  • Սալորաչիր 200 գ
  • Պանիր 300 գ

Մարինադ սոխի համար

  • Շաքար 1 թեյի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Քացախ 9% 2/3 թեյի գդալ
  • Եռման ջուր

Աղցան Հիացմունք

Աղցան Հիացմունք. Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբում պատրաստել սոխի մարինադը: Դրա համար պետք է այն կտրել օղակներով, ավելացնել աղ, շաքար, լցնել քացախ և եռման ջուր: Թողնել մարինացվի առնվազն 15 րոպե:
  2. Վարունգը և խոզապուխտը կտրել բարակ շերտերով:
  3. Վերցնել մատուցման ափսեն, առաջին շերտով դնել կտրտած վարունգը, վրան քսել մայոնեզ, ապա մանրացված խոզապուխտի շերտ լցնել, կրկին մայոնեզ քսել:
  4. Հաջորդ շերտով լցնել մարինացված սոխը, քսել մայոնեզով, վրա լցնել խոշոր քերիչով քերած ձվերի շերտ, թեթև աղ և պղպեղ անել: Ձվի շերտի վրա մայոնեզի ցանց անել:
  5. Այժմ, լվացված և թղթե սրբիչով չորացրած սալորաչիրը դնել ձվերի վրա, քսել մայոնեզ:
  6. Վերջին շերտով լցնել խոշոր քերիչով քերած պանիրը:
  7. Աղցանը դնել սառնարանում 1 ժամով ներծծման համար, ծածկելով սննդային թաղանթով: Այդպես աղցանը կխոնավանա և կդառնա շատ ավելի համեղ:

Աղցան Հիացմունք

Աղցան Հիացմունքը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Թարմ կաղամբով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք