Ամանորյա աղանդեր Տոնական տնակ պատրաստելու համար շատ ջանքեր ու ժամանակ պետք չէ, բայց այն կզարմացնի բոլոր հյուրերին: Այն շատ իրատեսական և գեղեցիկ տեսք ունի, և անսովոր հեշտ է պատրաստել։ Հարկավոր է միայն խտացրած կաթից կրեմ պատրաստել, իսկ հիմքը կարելի է գնել խանութից։
Այս նրբաճաշակության համար կարող եք օգտագործել ինչպես գնված թխվածքաբլիթային վաֆլի, այնպես էլ տնական: Դրանք թխելու մեջ դժվար բան չկա, բայց ավելի շատ ժամանակ կպահանջվի, քան խանութ գնալը։
Ամանորյա աղանդեր. Բաղադրիչներ
_ Կարագ 200 գ
_ Եփած Խտացրած կաթ 280 գ
_ Կրեմ 100 գ
_ Շաքարավազ 15 գ
_ Վաֆլի 20 գ
_ Թխվածքաբլիթ վաֆլի 250 գ
Ամանորյա աղանդեր. Պատրաստման եղանակը
_ Փափկած կարագը հարում ենք մինչև թեթև ու փարթամ դառնալը։ Ավելացնել եփած խտացրած կաթը։ Հարել ամեն ինչ մինչև հարթ զանգված ստացվի:
_ Ափսեի վրա դնել 3 թխվածքաբլիթ վաֆլի։ Քսեք դրանք ստացված կրեմով՝ օգտագործելով գդալ կամ հրուշակեղենի տոպրակ։
_ Կրկին դնել 3 վաֆլի շերտ: Քսել կրեմ, զգուշորեն հարթեցնել այն:
_ Վաֆլիի նոր չափաբաժնի մեկ շերտը կտրել և մեջտեղում դասավորել։
_ Կրկին քսել ամեն կողմից կրեմով, զգուշորեն անցնելով աղանդերի կողքերով:
_ Այնուհետև կտրել թխվածքաբլիթ վաֆլիները՝ ավելի փոքրացնելով լայնությունը: Դնել դրանք վերևում:
_ Քսել կրեմը՝ հավասարաչափ բաշխելով։
_ Շարունակել հերթագայել շերտերը, մինչև չդնեք թխվածքաբլիթի վաֆլի մեկ վանդակի չափով կտրված վերջին շերտը: Ամբողջ աղանդերը ծածկել կրեմով։
_ Այժմ սովորական վաֆլիներ դնել վերին անկյունի կողքերին, մի փոքր սեղմելով (այդպիսով մենք տանիք ենք կազմում):
_ Սերուցքը շաքարավազի հետ հարել, մինչև պնդանա: Ստացված զանգվածը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ ու «տանիքը» ծածկել։
Ամանորյա աղանդեր Տոնական տնակը պատրաստ է:!
Ցանկության դեպքում վրան ցանեք շաքարի փոշի և զարդարեք ըստ ցանկության։ Դրա համար կարող եք օգտագործել բեզե, հատապտուղներ, ընկույզներ, կոկոսի և շոկոլադե քերուկ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բելգիական վաֆլի