Ամանորյա տորթ. Առանց ջեռոցի արագ պատրաստվող համեղ ու բերանում հալչող առատ կրեմով աղանդեր

Ամանորյա տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Արժե պատմել իտալական Ամանորյա տորթ պատրաստելու եղանակներից մեկի մասին։

Խոհարարական աշխարհն ունի տարբեր ամանորյա աղանդերներ պատրաստելու բաղադրատոմսեր: Որպես կանոն, դրանք բոլորը բաղկացած են սերուցքից, թրջած տորթերից, մանդարիններից և շոկոլադից։ Կարեւոր է ոչ թե ճաշատեսակի բաղադրությունը, այլ դրա պատմությունը։ Որոշ աղանդերների տեսքը կարող է շատ հետաքրքիր և նույնիսկ հուզիչ լինել:

Ամանորյա տորթ

Ամանորյա տորթ. Բաղադրիչները

_ կաթ — 400 մլ

_ սերուցքային պանիր — 250 գ

_ կարագ — 30 գ

_ վանիլին — 1 գրամ

_ կակաո — 20 գ

_ շաքարավազ — 120 գ

_ սուրճ — 2 թեյի գդալ

_ սերուցք 33% — 600 մլ

_ ալյուր — 80 գ

_ հավի ձու — 2 հատ

Ամանորյա տորթ Ամանորյա տորթ

Ամանորյա տորթ. Պատրաստման եղանակը

_ Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև սենյակային ջերմաստիճանը։

_ 50 գրամ շաքարավազն ու կակաոն լցնել կաթի մեջ, խառնել բաղադրիչները։ Տաք կաթին ավելացնել կարագ, թող այն ամբողջությամբ հալվի:

_ Եփած կաթը լցնել առանձին տարայի մեջ և թողնել սառնարանում մինչև սառչի։ Ստացված հեղուկի մեջ կոտրել երկու ձու, մաղել ալյուրը և ամեն ինչ լավ խառնել։

_ Ստացված խմորից տապակել բարակ բլիթներ մաքուր թավայի մեջ՝ առանց յուղ ավելացնելու։

_ Սերուցքը բլենդերով հարել շաքարավազի հետ մինչև կայուն գագաթներ ձևավորվեն։ Կրեմի մեջ լցնել վանիլինը և սերուցքային պանիրը, շարունակել հարել մինչև համասեռ խտություն ստացվի:

_ Յուրաքանչյուր նրբաբլիթի վրա քսել պատրաստված կրեմը, դրանք իրար վրա շարելով հավաքել ամբողջական տորթը։

_ Աղանթերի վերևի մասն ու կողքերը պատել կրեմի առատ շերտով, հարթեցնել հրուշակեղենի բահիկով։

Ամանորյա տորթ

Ամանորյա աղանդերը կարող եք զարդարել կակաոյի փոշիով։

Որպես դեկոր կարող եք օգտագործել նաև կոկոսի և շոկոլադի քերուկ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Սպարտակ

Խնդրում ենք Գնահատեք