Արժե պատմել իտալական Ամանորյա տորթ պատրաստելու եղանակներից մեկի մասին։
Խոհարարական աշխարհն ունի տարբեր ամանորյա աղանդերներ պատրաստելու բաղադրատոմսեր: Որպես կանոն, դրանք բոլորը բաղկացած են սերուցքից, թրջած տորթերից, մանդարիններից և շոկոլադից։ Կարեւոր է ոչ թե ճաշատեսակի բաղադրությունը, այլ դրա պատմությունը։ Որոշ աղանդերների տեսքը կարող է շատ հետաքրքիր և նույնիսկ հուզիչ լինել:
Ամանորյա տորթ. Բաղադրիչները
_ կաթ — 400 մլ
_ սերուցքային պանիր — 250 գ
_ կարագ — 30 գ
_ վանիլին — 1 գրամ
_ կակաո — 20 գ
_ շաքարավազ — 120 գ
_ սուրճ — 2 թեյի գդալ
_ սերուցք 33% — 600 մլ
_ ալյուր — 80 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
Ամանորյա տորթ. Պատրաստման եղանակը
_ Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, մարմանդ կրակի վրա եփել մինչև սենյակային ջերմաստիճանը։
_ 50 գրամ շաքարավազն ու կակաոն լցնել կաթի մեջ, խառնել բաղադրիչները։ Տաք կաթին ավելացնել կարագ, թող այն ամբողջությամբ հալվի:
_ Եփած կաթը լցնել առանձին տարայի մեջ և թողնել սառնարանում մինչև սառչի։ Ստացված հեղուկի մեջ կոտրել երկու ձու, մաղել ալյուրը և ամեն ինչ լավ խառնել։
_ Ստացված խմորից տապակել բարակ բլիթներ մաքուր թավայի մեջ՝ առանց յուղ ավելացնելու։
_ Սերուցքը բլենդերով հարել շաքարավազի հետ մինչև կայուն գագաթներ ձևավորվեն։ Կրեմի մեջ լցնել վանիլինը և սերուցքային պանիրը, շարունակել հարել մինչև համասեռ խտություն ստացվի:
_ Յուրաքանչյուր նրբաբլիթի վրա քսել պատրաստված կրեմը, դրանք իրար վրա շարելով հավաքել ամբողջական տորթը։
_ Աղանթերի վերևի մասն ու կողքերը պատել կրեմի առատ շերտով, հարթեցնել հրուշակեղենի բահիկով։
Ամանորյա աղանդերը կարող եք զարդարել կակաոյի փոշիով։
Որպես դեկոր կարող եք օգտագործել նաև կոկոսի և շոկոլադի քերուկ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Սպարտակ