Ամառային աղցան. Այն ստացվում է համեղ և գեղեցիկ:
Բանջարեղենով միշտ կարելի է հիանալ խորտիկներ ու աղցաններ պատրաստել: Պետք է միայն մի փոքր երևակայութուն:
Պանրով և եգիպտացորենով թեթև աղցանը դրանցից մեկն է:
Ամառային աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կանաչիներ 50 գ
_Եգիպտացորեն 400 գ
_Կոշտ պանիր 150 գ
_Ձու 3 հատ
_Մայոնեզ 4-5 ճաշի գդալ
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Պապրիկա 2-3 պտղունց
Ամառային աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Այս աղցանը շատ պարզ է պատրաստվում: Նախ, անհրաժեշտ է պահածոյացված կամ ձեր պատրաստած եգիպտացորենի հեղուկը քամել:
_Եգիպացորենը լցնել խորը ամանի մեջ: Պանիրը քերել խոշոր քերիչով, լցնել այնտեղ:
_Ձվերը նախ պետք է եփել և սառեցնել: Այժմ մաքրել դրանք, քերել խոշոր քերիչով:
_Ձուն խառնել պանրի և եգիպտացորենի հետ: Կանաչիները լավ լվանալ, ցամաքացնել թղթե սրբիչով այնուհետև մանր կտրատել և ավելացնել աղցանին:
_Աղցանը համեմել մայոնեզով կամ թթվասերով: Ավելացնել աղ, պղպեղ և մի փոքր պղպեղ` ըստ ճաշակի:
Անցյալ շաբաթ առաջին անգամ պատրաստեցի ամառային աղցան պանրով և եգիպտացորենով: Անկեղծ ասած, ես աղցանը պատրաստել եմ այն մթերքներից, որոնք ձեռքի տակ էին: Բայց, ինչպես տեսնում եք, հետաքրքիր ստացվեց:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պատրասում ենք թաբուլե