Խանութում գնված գազավորված ըմպելիքն ինձ ընդհանրապես չի գրավում: Ամառային ըմպելիք Թարխուն ինքս եմ պատրաստում տանը։
Այո, այո, սա վրացական զմրուխտ-կանաչ ամառային ըմպելիքն է։ Այն հորինվել է դեռևս 19-րդ դարում թիֆլիսցի դեղագործի կողմից, և բաղադրատոմսը մինչ օրս մնում է անփոփոխ։
Անհրաժեշտ կլինի ընդամենը երկու հիմնական բաղադրիչ՝ թարխուն և կիտրոն, որը կարելի է փոխարինել կիտրոնաթթվով։ Կարգավորեք շաքարավազի քանակը ձեր ցանկությամբ։
Ամառային ըմպելիք Թարխուն. Բաղադրիչներ
_Թարխուն 2 փունջ
_Կիտրոն 2 հատ
_Շաքարավազ 320 գ
_Ջուր՝ ըստ ճաշակի
Ամառային ըմպելիք Թարխուն. Պատրաստման եղանակը
_Մի քանի անգամ ողողել, լավ լվանալ թարխունը։
_Կիտրոնը կտրատել շերտերով, հեռացնել սերմերը։
_Բանկաների մեջ շարել թարխունն ու կիտրոնը։
_Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ լցնել 80 գ շաքարավազ և եռացրած ջուր ավելացնել բաղադրիչների վրա։
_Կափարիչներով փակել տարաները, փաթաթել և թող մեկ օր սառչի։
Տնական ըմպելիքը կարելի է պահել փակ տարաների մեջ մինչև 1 տարի։
Բաղադրիչների քանակը նշված է 4 երկու լիտրանոց բանկաների համար։ Եվ իհարկե, մի մոռացեք դրանք նախապես ստերիլիզացնել, որպեսզի խմիչքը չփչանա։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
3 Տնական լիմոնադ