Այսօր կպատրաստենք համեղ ամառային տարբերակ սիսեռով աղցան։ Կզարմանաք, թե ինչու՞ շուտ չէիք մտածել։ Թարմ բանջարեղեններով այս նորույթը բոլորիդ էլ դուր կգա։
Սիսեռով աղցան Բաղադրիչներ
- Սիսեռ – 300 գր
- Թարմ վարունգ – 1 հատ
- Ավոկադո – 1 հատ
- Լոլիկ – 1 հատ
- Կծու կանաչ պղպեղ ծիծակ – մի քանի շերտ
- Թարմ կանաչ սոխ
- Խառը կանաչի
- Լոլիկի թարմ քամած հյութ – 200 գր
- Համեմունքներ՝ խմելի սունելի, մանր սև պղպեղ կծու, աղ
- Քացախ – 1 թեյի գդալ
- Ձիթայուղ – 2 թ․ գդ․
Սիսեռով աղցան Քայլ առ քայլ
- Այսպիսի աղցան ես նաև կարմիր չալպուտուրիկ լոբով եմ պատրաստում, բայց այսօր միայն սիսեռով կանենք
- Մառանիկի կլոր սիսեռն եմ միշտ վերցնում, այն համաչափ, մաքուր, հատընտիր և որակյալ է։ Այլևս մաքրելու կարիք չունի, շատ ավելի արագ է եփվում և իհարկե համեղ է։
- 2 բաժակ կխաշեմ մոտ 400 գրամ
- Հարկավոր է նախ լվանալ այն
- Ապա իրեն լրիվ ծածկող ջրով պետք է դնենք մի կողմէ՝, եթե ժամանակ ունեք ապա ամբողջ գիշեր կարող եք թողնել, եթե Մառանիկից եք վերցրել սիսեռը, ապա մեկ ժամը բավական է
- Ես մեկ ժամ անց ջրքամելու եմ և կաթսայի մեջ լցնեմ
- Մեկ բաժակ սիսեռին 3 բաժակ ջուր է հարկավոր, ցանկալի է արդեն տաք
- 6 բաժակ ջուր լցնենք դնենք եփվելու
- 30 րոպեից ամենաուշը արդեն ինձ մոտ այն խաշված է
- Ջրքամենք և արդեն աղցանամանի մեջ լցնենք
- 300 գրամը բավական է
- Հաջորդ բաղադրիչը վարունգն է
- Կեղևի մի մասը հեռացնենք, կիսենք վարունգը
- Հարկավոր է գդալով կտերն ու մեջտեղի փափուկ հատվածը հեռացնել, որպեսզի ջուրը աղցանի մեջ դուրս չտա
- Կիսալուսնաձև կտրատենք ահա այսպես
- Ավելացնենք աղցանամանի մեջ
- Հաջորդը ավոկադոն է
- 1 ավոկադոն վարունգի չափսով կիսալուսնաձև կտրատենք և ավելացնենք աղցանի մեջ
- Կծու կանաչ պղպեղից մի քանի շերտ կտրատենք և լավ մանրացնենք
- Հաջորդը թարմ լոլիկի հերթն է
- Հարկավոր է այն մանրացնել և ավելացնել աղցանամանի մեջ, այն հաճելի թթվաշություն կհաղորդի մեր աղցանին
- Էլ ինչ աղցան առանց թարմ կանաչիների
- Թարմ կանաչ սոխն ու մի փունջ թարմ կանաչին մանր կտրատենք և լցնենք մեր աղցանամանի մեջ
- Այժմ համեմելու ժամանակն է
- Սովորաբար լոբու կամ սիսեռի հետ ես միշտ ցանկացած ուտեստի դեպքում պարտադիր ավելացնում եմ խմելի-սունելի, յուրահատուկ ընդգծված համ է տալիս
- Թարմ քամած մեկ բաժակ լոլիկի հյութի մեջ լցնենք կես թեյի գդալ խմելի սունելի
- 1 թեյի գդալ աղ
- 1 թեյի գդալ քացախ
- 2 թեյի գդալ ձիթայուղ
- Խառնենք և լցնենք աղցանի վրա
- Կծու սիրողների համար նաև մի փոքր կծու պղպեղ էլ ավելացնենք և արդեն լավ խառնենք
- Ամբողջ համեմունքներն ու բաղադրիչները լավ խառնենք իրար և մատուցենք
- Ահա․ Ամառային տարբերակ Սիսեռով աղցան ը պատրաստ է, հուսով եմ այսպիսի թարմ ամառային սիսեռով աղցանից վաղն էլ դուք ձեր ճաշին կհամտեսեք։
Դե ինչ, բարի ախորժակ:
Սիսեռով աղցան տեսանյութ